
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
„Ze słodyczy najbardziej lubię boczek” – to zdanie z pewnością każdy z nas słyszał przynajmniej raz od osoby, która nie jest zbytnim pasjonatem słodkich wypieków. Jednak czy wiecie o tym, że chrupiący boczek to nie tylko doskonały dodatek do dań wytrawnych, ale też… słodyczy?
W światowej kuchni furorę robią plastry boczku z syropem klonowym, ciasteczka z bekonem czy boczek w wersji karmelizowanej, który z powodzeniem pełni rolę lizaka dla dorosłych. Bardziej popularnym wcieleniem boczku jest jednak jego wersja wytrawna. Jego cieniutkie, chrupiące plasterki są doskonałym dodatkiem zarówno do śniadania, obiadu, jak i imprezowych przekąsek.
Co powiecie na pstrąga tęczowego w bekonie lub kurczaka z dodatkiem maślanego purée? A może macie ochotę sobie po prostu chrupnąć plasterek? Posłuchajcie rady Karola, w jaki sposób wyczarować doskonale wypieczony, aromatyczny bekon!
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Klasyczna sałatka grecka
- Makówki śląskie
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto marchewkowe
- Domek z piernika
- Świąteczne pierniczki
- Pieczona ryba po grecku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Kutia
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto na pierogi
- Krokiety z mięsem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Guacamole
- Piernik świąteczny
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Boczek pieczony
Trwa ładowanie komentarzy