Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
„Ze słodyczy najbardziej lubię boczek” – to zdanie z pewnością każdy z nas słyszał przynajmniej raz od osoby, która nie jest zbytnim pasjonatem słodkich wypieków. Jednak czy wiecie o tym, że chrupiący boczek to nie tylko doskonały dodatek do dań wytrawnych, ale też… słodyczy?
W światowej kuchni furorę robią plastry boczku z syropem klonowym, ciasteczka z bekonem czy boczek w wersji karmelizowanej, który z powodzeniem pełni rolę lizaka dla dorosłych. Bardziej popularnym wcieleniem boczku jest jednak jego wersja wytrawna. Jego cieniutkie, chrupiące plasterki są doskonałym dodatkiem zarówno do śniadania, obiadu, jak i imprezowych przekąsek.
Co powiecie na pstrąga tęczowego w bekonie lub kurczaka z dodatkiem maślanego purée? A może macie ochotę sobie po prostu chrupnąć plasterek? Posłuchajcie rady Karola, w jaki sposób wyczarować doskonale wypieczony, aromatyczny bekon!
Trwa ładowanie komentarzy