Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Rozcieramy czosnek. Pstrągi skropiamy sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Nacieramy solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Siekamy koperek. Ryby rozcinamy z jednej strony, tak aby można było wypełnić ich wnętrze. Pstrągi wypełniamy posiekanym koperkiem. Ryby owijamy bekonem. Pieczemy ok. 30 min w temp. 180 stopni C.
Zobacz podobne
przepisy
Kieszonka z pstrąga faszerowana serem ricotta z pachnącym ryżem
Zamień filet z pstrąga w smakowitą, pieczoną kieszonkę wypełnioną aromatycznym serowym farszem.
Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera
Łosoś czy pstrąg? Najlepiej… pstrąg łososiowy! Świetnie smakuje z selerowym purée i sosem bazyliowym. Spróbuj!
Pstrąg łososiowy z karmelizowaną marchwią
Grillowany pstrąg ułożony na karmelizowanej marchwi to idealna kompozycja subtelnych smaków…
Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
Soczyste, pachnące ziołami rybne roladki ułożone na duszonych warzywach. Doskonały pomysł na lekki i zdrowy obiad.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta z gruszką i gorgonzolą
- Grissini czosnkowe z szynką szwarcwaldzką
- Grillowane kiełbaski w boczku
- Ostra zupa rybna z ryżem
- Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
- Kiełbaski w papryce
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
- Sałatka z warzywami i makaronem z sosem pistacjowym
- Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
- Pikantne quesadillas z cukinią
- Pieczone gołąbki z sosem musztardowym
- Tiramisu z jabłkami
- Arabska sałatka ziemniaczana
- Ciastka francuskie z jabłkami
- Zasmażana młoda kapusta
- Podudzia kurczaka w sosie pomarańczowym
- Czeskie ciasteczka "zlepianki"
- Pstrąg tęczowy w bekonie
- Sałatka caprese z nektarynek i łososia
- Kanapka z grilla z serem i pomidorem
- Polędwiczka wieprzowa w czerwonym winie w kakaowym sosie z krokietami ziemniaczanymi
- Sałatka z makaronem i klopsikami
- Pizza z mięsem mielonym i suszonymi pomidorami
- Pierogi leniwe z orzechową okrasą
- Gofry na maślance z sosem z limonki i karmelu
- Chrupiące czekoladki
- Empanadas z tuńczykiem i oliwkami
- Ucierane ciasto maślane z jabłkami i maślaną kruszonką
- Miodowo-pomarańczowy kurczak z pieczoną kalarepą
- Keks świąteczny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
2934 dni temu
Proste i bardzo smaczne! Miła odmiana na obiad. Pstrągi podałam z grillowanymi cukiniami :)
odpowiedz
3025 dni temu
bardzo dobre
odpowiedz
3214 dni temu
super przepis polecam!!!!!!!!!!!!!!!
odpowiedz
3967 dni temu
wczoraj na późny obiad spożyliśmy pstrąga przygotowanego wg tego przepisu - bardzo smaczny, łatwy w wykonaniu, bekon chrupki i dodający fajnego smaku rybie - ogólnie bardzo łatwy i szybki w wykonaniu - idealny dla śpieszących się, a efekt zaskakująco smaczny :)
odpowiedz
3994 dni temu
fajne
odpowiedz
4125 dni temu
Bardzo dobre połączenie!
odpowiedz
4187 dni temu
Jutro robię na jubileuszowy obiad z młodymi ziemniaczkami i świeżym szpinakiem
odpowiedz
4294 dni temu
zrobiłam na walentynki... mąż był zachwycony, delikatny pstrąg z pieczonymi ziemniaczkami i surówka z sałaty lodowej. POLECAM.
odpowiedz
4309 dni temu
hmmm
odpowiedz