
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Rozcieramy czosnek. Pstrągi skropiamy sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Nacieramy solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Siekamy koperek. Ryby rozcinamy z jednej strony, tak aby można było wypełnić ich wnętrze. Pstrągi wypełniamy posiekanym koperkiem. Ryby owijamy bekonem. Pieczemy ok. 30 min w temp. 180 stopni C.
Zobacz podobne
przepisy
Kieszonka z pstrąga faszerowana serem ricotta z pachnącym ryżem
Zamień filet z pstrąga w smakowitą, pieczoną kieszonkę wypełnioną aromatycznym serowym farszem.

Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera
Łosoś czy pstrąg? Najlepiej… pstrąg łososiowy! Świetnie smakuje z selerowym purée i sosem bazyliowym. Spróbuj!

Pstrąg łososiowy z karmelizowaną marchwią
Grillowany pstrąg ułożony na karmelizowanej marchwi to idealna kompozycja subtelnych smaków…

Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
Soczyste, pachnące ziołami rybne roladki ułożone na duszonych warzywach. Doskonały pomysł na lekki i zdrowy obiad.

Zobacz przepisy
na lato
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kurczak po wietnamsku
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Deser z tapioką
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Butter chicken
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
3123 dni temu
Proste i bardzo smaczne! Miła odmiana na obiad. Pstrągi podałam z grillowanymi cukiniami :)
odpowiedz
3214 dni temu
bardzo dobre
odpowiedz
3403 dni temu
super przepis polecam!!!!!!!!!!!!!!!
odpowiedz
4156 dni temu
wczoraj na późny obiad spożyliśmy pstrąga przygotowanego wg tego przepisu - bardzo smaczny, łatwy w wykonaniu, bekon chrupki i dodający fajnego smaku rybie - ogólnie bardzo łatwy i szybki w wykonaniu - idealny dla śpieszących się, a efekt zaskakująco smaczny :)
odpowiedz
4183 dni temu
fajne
odpowiedz
4314 dni temu
Bardzo dobre połączenie!
odpowiedz
4376 dni temu
Jutro robię na jubileuszowy obiad z młodymi ziemniaczkami i świeżym szpinakiem
odpowiedz
4483 dni temu
zrobiłam na walentynki... mąż był zachwycony, delikatny pstrąg z pieczonymi ziemniaczkami i surówka z sałaty lodowej. POLECAM.
odpowiedz
4498 dni temu
hmmm
odpowiedz