Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Włochy znane są nie tylko z doskonałych dań wytrawnych, lecz również z pysznych deserów. Sławę na całym świecie uzyskało tiramisu, panna cotta czy też zabaglione. Przy okazji Tygodnia Włoskiego w Lidlu koniecznie trzeba przyrządzić prawdziwie włoski deser. Paweł Małecki przygotował dwa przepisy na orzechowe słodkości. Pierwszą z nich są migdałowe florentynki – chrupiące ciasteczka, szybkie i proste w przygotowaniu. Większym wyzwaniem będzie panforte. Co kryje się pod tą tajemniczą nazwą? Jest to ciasto charakterystyczne dla środkowej części Włoch. Składa się głównie z orzechów oraz suszonych owoców. Cynamon, imbir oraz gałka muszkatołowa nadają ciastu piernikowy smak. Oddaj się orzechowej rozkoszy!
Trwa ładowanie komentarzy