Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Włochy znane są nie tylko z doskonałych dań wytrawnych, lecz również z pysznych deserów. Sławę na całym świecie uzyskało tiramisu, panna cotta czy też zabaglione. Przy okazji Tygodnia Włoskiego w Lidlu koniecznie trzeba przyrządzić prawdziwie włoski deser. Paweł Małecki przygotował dwa przepisy na orzechowe słodkości. Pierwszą z nich są migdałowe florentynki – chrupiące ciasteczka, szybkie i proste w przygotowaniu. Większym wyzwaniem będzie panforte. Co kryje się pod tą tajemniczą nazwą? Jest to ciasto charakterystyczne dla środkowej części Włoch. Składa się głównie z orzechów oraz suszonych owoców. Cynamon, imbir oraz gałka muszkatołowa nadają ciastu piernikowy smak. Oddaj się orzechowej rozkoszy!
Panforte
Florentynki migdałowe
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledź w oleju
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sernik pistacjowy
- Ciasto marchewkowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ryba po japońsku
- Makówki śląskie
- Makowiec japoński
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pieczona ryba po grecku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Burek ze szpinakiem
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka gyros
- Mini burgery
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami


Trwa ładowanie komentarzy