Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Żeby pieczarka była apetyczna, trzeba ją odpowiednio przyrządzić. Najlepiej usmażyć i dodać na przykład do schabu zapiekanego pod beszamelem lub aromatycznego risotta. Pieczarki w takiej formie nadają się do wielu, nie tylko tradycyjnych potraw, świetnie sprawdzają się na przykład w tostach i zapiekankach. Są wyśmienitym dodatkiem do niedzielnego obiadu, jak i szybkiego lunchu, który przygotowujemy do pracy. Jak najlepiej przygotować pieczarki?
Ale jak pieczarkę usmażyć tak, żeby jej nie udusić bądź nie ugotować? Sekretem jest pozbycie się z pieczarek wody. Przetestuj nasz trik na idealnie wysmażone pieczarki i przekonaj się, jak w parę chwil wyczarować pyszny dodatek do wielu dań!
Pokrój pieczarki w mniejsze kawałki i zacznij smażyć na średnio rozgrzanym tłuszczu. Po chwili posyp je solą – to sprawdzony sposób na szybkie odparowanie wody z pieczarek. Pod koniec smażenia dopraw pieczarki swoimi ulubionymi ziołami i w kilka chwil możesz cieszyć się ciepłym, warzywnym dodatkiem do posiłku!
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Świąteczne pierniczki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Uszka z grzybami
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Łazanki
- Pierniki
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ryba po japońsku
- Domek z piernika
- Ryba z piekarnika
- Pieczona ryba po grecku
- Kutia
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
Trwa ładowanie komentarzy