Jak dobrze usmażyć pieczarkę?

Żeby pieczarka była apetyczna, trzeba ją odpowiednio przyrządzić. Najlepiej usmażyć i dodać na przykład do schabu zapiekanego pod beszamelem lub aromatycznego risotta. Pieczarki w takiej formie nadają się do wielu, nie tylko tradycyjnych potraw, świetnie sprawdzają się na przykład w tostach i zapiekankach. Są wyśmienitym dodatkiem do niedzielnego obiadu, jak i szybkiego lunchu, który przygotowujemy do pracy. Jak najlepiej przygotować pieczarki?

Ale jak pieczarkę usmażyć tak, żeby jej nie udusić bądź nie ugotować? Sekretem jest pozbycie się z pieczarek wody. Przetestuj nasz trik na idealnie wysmażone pieczarki i przekonaj się, jak w parę chwil wyczarować pyszny dodatek do wielu dań!

Pokrój pieczarki w mniejsze kawałki i zacznij smażyć na średnio rozgrzanym tłuszczu. Po chwili posyp je solą – to sprawdzony sposób na szybkie odparowanie wody z pieczarek. Pod koniec smażenia dopraw pieczarki swoimi ulubionymi ziołami i w kilka chwil możesz cieszyć się ciepłym, warzywnym dodatkiem do posiłku!

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram