Abc gotowania
Poznaj przydatne informacje na temat gotowania! Triki kulinarne, wpisy blogowe czekają na Ciebie w Kuchni Lidla!
Pierwszy tydzień luksusu w Lidlu!
Pozwól się zaskoczyć produktami z najwyższej półki podczas tygodnia Deluxe w Lidlu.

Do czego użyć anyżu, cynamonu i wanilii?
Jeśli przyprawy do słodkich dań wciąż mają przed Tobą tajemnice, odkryj ich zastosowanie z Pawłem Małeckim.

Ciasto czy ciasteczko?
Solidny kawałek potrójnie czekoladowego tortu czy malutka kokosanka? Wybierz swój sposób na słodką chwilę!

W bieli i brązie
Ciemna, intensywna czekolada lubi towarzystwo jasnej, delikatnej bezy lub bitej śmietany. Kuchnia uwielbia kontrasty!

Nie bój się, spróbuj!
Halloween i dynia to duet nierozerwalny. Z tej okazji Paweł Małecki przygotował ciasto dyniowe z pająkiem!

Soczysta gruszka czy kawałek wianuszka?
Ciasto biszkoptowe z kremem budyniowym to propozycja dla łasuchów. Jeśli wolisz coś lżejszego, spróbuj gruszki w syropie.

Pobieraj i przyklejaj!
W spiżarni pełnej smaków można stracić głowę. Aby zachować porządek, wykorzystaj etykiety na słoiki.

Zajrzyj do spiżarni, tutaj lato trwa cały rok!
Zamień owoce w wyjątkową, smakowitą konfiturę. Dzięki naszym przepisom domowe przetwory przygotujesz w kilka chwil!

Śliwki na sośnie?
Sezon na śliwki trwa. Wykorzystaj to, aby przygotować pyszne powidła z cynamonem i spektakularny czekoladowy deser.

Piknik na trawie
Piknikowe jedzenie powinno być łatwe do zjedzenia bez użycia sztućców. Nasze propozycje ich zdecydowanie nie wymagają.

Desery o hiszpańskich korzeniach
Spróbuj hiszpańskich słodkości w formie kremowego flanu lub pachnących pomarańczą krążków z Saragossy.

Milion smaków na patelni
Patelnia, trochę oliwy, ulubione składniki i smakowita potrawa już skwierczy na ogniu.
