Abc gotowania
Poznaj przydatne informacje na temat gotowania! Triki kulinarne, wpisy blogowe czekają na Ciebie w Kuchni Lidla!
Jak przechowywać mięso?
Mięso to produkt wymagający odpowiednich warunków przechowywania, w których zachowa swoje wartości odżywcze i świeżość.

Jak rozpalić grilla?
Nie trzeba mieć wcale wieloletniej praktyki harcerskiej, by w prosty, szybki i skuteczny sposób rozpalić grilla!

Grillowanie dla zaawansowanych: drzewny aromat
Potrawy z grilla warto urozmaicić wyjątkowym drzewnym aromatem. Jak go uzyskać i do czego szczególnie pasuje?

Dipy do dań z grilla – jak robić to dobrze?
Sekretem udanego przyjęcia z grillem w roli głównej są nie tylko dania główne, ale również wyjątkowe, pyszne dodatki.

Kociołek węgierski i kociołek żeliwny, czyli wszystko o gotowaniu nad ogniskiem
Nowy, oryginalny sposób na grilla? Kociołek węgierski lub kociołek żeliwny! Czym się różnią i co w nich przyrządzić?

Spróbuj grillowania na desce
Na czym polega oryginalna metoda grillowania za pomocą deski? Czym charakteryzują się potrawy tak przygotowane?

Zróbmy ognisko! Kilka przydatnych zasad
Chwile spędzone przy ognisku w gronie znajomych to nie tylko źródło miłych wspomnień, ale także pysznego jedzenia!

Piwa azjatyckie w Lidlu!
Piwa produkowane na wschodzie inspirowane są tymi z Europy. Poznaj trzech przedstawicieli orientalnego browarnictwa.

Sosy kuchni azjatyckiej
Kuchnia azjatycka zawdzięcza swój smak i aromat rozmaitym sosom. Poznaj je wszystkie i naucz się stosować je we własnej kuchni.

Co się pije w Azji?
Co się pija w krajach azjatyckich? Czym jest i jak smakuje doogh, a jak masala chai?

Curry – aromat azjatyckiej kuchni
Curry – przyprawa znana na całym świecie, jakie składniki tworzą tę niepowtarzalną mieszankę? Przekonaj się!

Japoński rytuał parzenia herbaty
Herbata w Japonii jest cennym napojem. Wokół picia herbaty powstał rytuał, którego celem jest oczyszczenie duszy i zharmonizowanie się z naturą.

Młodzież gotuje z Okrasą!
Karol Okrasa zaraża młodych ludzi pasją do gotowania. Sprawdź, co pysznego ugotowali uczestnicy warsztatów.
