 
	
    
  Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Prawda stara jak świat – czekolada poprawia humor i wywołuje na twarzy uśmiech. Wiedzieli o tym już Majowie, którzy zapoczątkowali kult czekolady, sporządzając napój xocolatl składający się ze zmielonego kakao z wodą, mąką kukurydzianą, miodem i chilli. Ten wyjątkowy przysmak zarezerwowany był tylko dla królów, arystokracji oraz uczestników obrzędów religijnych.
Dziś na całe szczęście czekolada jest w zasięgu ręki każdego, kto tylko ma na nią ochotę! I bardzo dobrze, bo gdy dopada nas jesienna chandra, taki czekoladowy poprawiacz humoru jest wskazany. W jakiej formie? W każdej! Płynnej, stałej, w formie kremu, musu lub pianki, na ciepło i na zimno – byle było czekoladowo! W Kuchni Lidla nie brakuje pomysłów na zagospodarowanie słodkiej tabliczki czekolady. Próbowaliście już któryś z nich?
Czekoladowa Mega Muffina z kremem czekoladowo-orzechowym
Gorąca korzenna czekolada
Czekoladowo-wiśniowe tartaletki
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa grzybowa z makaronem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Nuggetsy z kurczaka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ryba po japońsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Uszka z grzybami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba z piekarnika
- Sałatka gyros
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sernik pistacjowy
- Łazanki



 
						
                     
    
Trwa ładowanie komentarzy