Pizza ze szparagami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj ciasto

Składniki : 23-25 g drożdży 500g mąki 250 ml letniej wody 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru sól Przygotowanie : Drożdże rozpuść w wodzie. Dodaj cukier i 1 łyżkę mąki. Rozpuść. Przygotowany rozczyn odstaw na 5 minut. Mąkę wysyp na stolnicę. Zrób wgłębienie i wlej drożdże. Zasyp mąkę z brzegów. Przykryj i odstaw na 15 minut. Następnie dodaj sól i oliwę. Dokładnie wyrób ciasto. Uformuj kulę i delikatnie posyp mąką. Włóż do miski i przykryj ściereczka na 30 minut do wyrośnięcia. Przygotowanie : Pomidory i cebulę pokrój. Ciasto rozwałkuj. Posmaruj sosem pomidorowym i ułóż składniki. Włóż pizzę do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz przez 15 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!