
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ROZCZYN
Drożdże rozpuść w wodzie. Dodaj cukier i 1 łyżkę mąki. Rozpuść. Przygotowany rozczyn odstaw na 5 minut.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Mąkę wysyp na stolnicę. Zrób wgłębienie i wlej drożdże. Zasyp mąkę z brzegów. Przykryj i odstaw na 15 minut. Następnie dodaj sól i oliwę. Dokładnie wyrób ciasto. Uformuj kulę i delikatnie posyp mąką. Włóż do miski i przykryj ściereczka na 30 minut do wyrośnięcia.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY PIZZE
Pomidory i cebulę pokrój. Ciasto rozwałkuj. Posmaruj sosem pomidorowym i ułóż składniki. Włóż pizzę do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz przez 15 minut.
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
644 dni temu
jak ty to pokroiłeś o mój boże
odpowiedz
644 dni temu
co ci to przeszkadza