Typ dania (str. 4) - przepisy i pomysły
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Kopytka z dyni
Kopytka z dyni to danie, które łączy w sobie tradycyjną kuchnię polską z nowoczesnym podejściem do gotowania. Delikatna, dyniowa nuta dodaje kopytkom charakteru, czyniąc je idealnym wyborem na jesienny obiad lub kolację. Poznaj nasz przepis na aksamitne kopytka z dyni.
![Kopytka z dyni](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/24865e288b1d-84256bf02147-kw46-2023-lidl-kopytka-z-dyni-przepis.webp)
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Paszteciki z delikatnego ciasta francuskiego w połączeniu z kapustą i grzybami to uwspółcześniona wersja klasycznych, drożdżowych pasztecików serwowanych w okresie świątecznym. Wykorzystanie do tej przekąski lekkiego ciasta francuskiego nadaje jej nowoczesnego charakteru. Jak zrobić tę pyszną przekąskę? Poznaj nasz sposób na paszteciki z ciasta francuskiego nadziane grzybami i kapustą.
![Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2cdd2bf66b71-b910bef77a6b-kw46-2023-lidl-paszteciki-z-ciasta-francuskiego-z-kapusta-i-grzybami-przepis.webp)
Ciasto na pizzę z suchych drożdży
Pizza stanowi jedno z najbardziej popularnych włoskich dań, które doczekało się wielu wariantów i modyfikacji. Tradycyjna pizza powstaje na mące typu zero z dodatkiem świeżych drożdży, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby przygotować ją na bazie suchych drożdży. W jaki sposób przyrządzić pyszne ciasto na pizzę na drożdżach instant? Poznaj nasz sposób!
![Ciasto na pizzę z suchych drożdży](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2155880dca18-1e9da0152aa9-kw46-2023-lidl-ciasto-na-pizze-z-suchych-drozdzy-przepis.webp)
Pizza capriciosa
Włoska pizza to jedno z najbardziej popularnych i lubianych dań na świecie. Wśród niezliczonych kombinacji składników istnieje wiele klasycznych kompozycji, które zachwycają swoją prostotą i wyjątkowym smakiem. Jedną z takich kompozycji jest capricciosa — pizza, która oddaje ducha południowych Włoch. Poznaj jej niepowtarzalny charakter i zrób ją razem z nami!
![Pizza capriciosa](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/9e3d261ec4b1-addbd8c0c106-kw46-2023-lidl-pizza-capriciosa-przepis.webp)
Ryba z piekarnika
Ryba z piekarnika to danie, które cechuje prostota przygotowania i wyjątkowy smak. Pieczona ryba jest doskonałą opcją dla osób ceniących sobie pożywną kuchnię, która nie jest pozbawiona smaku. W jaki sposób przyrządzić soczystą rybę o niesamowitym aromacie? Sprawdź nasz przepis!
![Ryba z piekarnika](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e306c88c2845-94c2862f42e8-kw46-2023-lidl-ryba-z-piekarnika-przepis.webp)
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
Makaron z kurczakiem i pieczarkami to niezwykle proste i smaczne danie, które doskonale sprawdza się na zwykłe i specjalne okazje. Połączenie soczystego kurczaka z aromatycznym sosem i pieczarkami oraz makaronem tworzy idealną kompozycję, która rozpieszcza podniebienie swoim smakiem. Jak zrobić to wyjątkowe danie? Poznaj nasz sposób!
![Makaron z kurczakiem i pieczarkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ce8e9878faa4-a5b05403f2da-kw46-2023-lidl-makaron-z-kurczakiem-i-pieczarkami-przepis.webp)
Kurczak po toskańsku
Kurczak po toskańsku to odzwierciedlające smak i historię samego regionu Toskanii. Oryginalny przepis jest dość minimalistyczny, dlatego doczekał się wielu smacznych modyfikacji. Przygotowaliśmy dla Was przepis na aromatyczny, kremowy sos na bazie śmietany, sera oraz ziół z dodatkiem pomidorów, szpinaku oraz soczystego kurczaka. Przygotuj to danie wraz z nami!
![Kurczak po toskańsku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/9e44106acb53-2b0489a3e8e8-kw46-2023-lidl-kurczak-po-toskansku-przepis.webp)
Calzone
Calzone to jedno z włoskich, klasycznych dań, które zyskało międzynarodową sławę. Tę pyszną alternatywę dla klasycznej pizzy przepełnioną aromatycznym nadzieniem można z łatwością przygotować w zaciszu własnej kuchni. Odkryj z nami historię tego wyjątkowego dania!
![Calzone](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e9f5a312baaf-e7d33607387d-kw46-2023-lidl-calzone.webp)
Focaccia – klasyczny przepis
Focaccia to rodzaj pulchnego, włoskiego chleba o charakterystycznym smaku i chrupiącej skórce. Ten wypiek zyskał międzynarodową sławę z uwagi na swoją prostotę, łatwość przygotowania oraz smak. W jaki sposób przyrządzić tę kulinarną perłę Włoch? Poznaj przepis na klasyczną focaccię, którą bez problemu przygotujesz w domowym piekarniku!
![Focaccia – klasyczny przepis](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/6a10f9725b27-d4580d1699ea-kw46-2023-lidl-focaccia-klasyczny-przepis.webp)
Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis
Ciasto z kremem na bazie serka mascarpone to prawdziwa uczta dla wszystkich fanów słodyczy. Aksamitny, kremowy serek doskonale łączy się z wieloma składnikami takimi jak czekolada czy świeże owoce. Jak przygotować ciasto czekoladowe z kremowym mascarpone i owocami? Odkryj nasz przepis!
![Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2de67ac33414-460390c31bf4-kw46-2023-lidl-czekoladowe-ciasto-z-mascarpone-szybki-przepis.webp)
Ciasto cytrynowe
Ciasto z cytrynową nutą to klasyczny i niezwykle pyszny wypiek, który doskonale sprawdza się jako dodatek do kawy lub herbaty. Pulchne, aromatyczne ciasto odznaczające się lekką kwasowością jest niezwykle proste w przygotowaniu. Jak robić bajecznie pyszne ciasto cytrynowe z lukrem? Poznaj nasz przepis!
![Ciasto cytrynowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8397aaf18d1a-96a6e6ac1299-kw46-2023-lidl-ciasto-cytrynowe.webp)
Pizza rzymska
Rzymska pizza, zwana także pizzą al taglio lub al trancio, znana jest ze swojego wyjątkowego smaku i nietypowego wyglądu. Podłużna pizza sprzedawana na kawałki na ulicach Rzymu i innych okolicznych miast jest nieodłącznym elementem kulinarnego dziedzictwa Włoch. Jak przygotować podłużną pizzę rzymską z ziemniakami (con patate)? Poznaj triki na ten pyszny, włoski przysmak.
![Pizza rzymska](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8d72bc2367ed-09c96024849c-kw42-2023-lidl-pizza-rzymska.webp)
Pizza bez drożdży
Tradycyjna pizza zawiera drożdże, ale nie zawsze. Włosi przygotowują również pizze bez dodatku drożdży, na zakwasie lievito madre. Przygotowane na zakwasie ciasto jest równie pyszne i lżejsze dla żołądka. Jak przygotować pizzę bez drożdży, na zakwasie? Poznaj nasz przepis!
![Pizza bez drożdży](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/51dd1f541d6f-3f9327c51a80-kw42-2023-lidl-pizza-bez-drozdzy.webp)
Gnocchi w sosie pomidorowym
Gnocchi w sosie pomidorowym to istna poezja smaku i klasyczne, włoskie połączenie, które w każdym z regionów przygotowuje się inaczej. Słodko-kwaśne pomidory doskonale komponują się z delikatnymi, ziemniaczanymi kopytkami. Całość zwieńczona świeżą bazylią i nic więcej już nie potrzeba. Poznaj przepis na to minimalistyczne danie!
![Gnocchi w sosie pomidorowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/beb8414df078-8aa4af6efdc3-kw42-2023-lidl-gnocchi-w-sosie-pomidorowym.webp)