Zwycięskie przepisy w konkursie „Świąteczne Wypieki”

W grudniu w ramach Gwiazdkowej Cukierni Lidla odbył się konkurs „Świąteczne Wypieki”. Nasi czytelnicy mogli prezentować przepisy na własne wypieki. Spośród zgromadzonych przepisów na pierniki, pierniczki, serniki, ciasta i ciasteczka nasze jury wybrało trzech zwycięzców.

W Kuchni Lidla prezentujemy najlepsze przepisy na świąteczne wypieki!

Zwycięzcą naszego konkursu został wypiek Mai Fryczkowskiej. Świąteczny sernik waniliowy ze skórką pomarańczową wart jest upieczenia nawet w połowie marca! Pyszny spód kakaowy, puszysta masa serowa, pokryta czekoladą – brzmi prosto i klasycznie, lecz gwarantujemy, że smak ten zapamiętacie na długo.

Drugie miejsce jury przyznało artystycznym torcikom. Marta Brzozowska nazwała swoje wypieki aromatycznymi minitorcikami pomarańczowymi otulonymi marcepanem i lukrem. Pyszne ciasto z dodatkiem korzennych przypraw takich, jak: imbir, gałka muszkatołowa, cynamon, goździki zostało przełożone warstwą pomarańczowej konfitury. Pracochłonnie przygotowane małe wieżyczki obłożone zostały warstwą marcepanu oraz masy cukrowej.

Miejsce trzecie zajął torcik „Włoskie wspomnienie” z nutą pomarańczy autorstwa Anny Żwirowskiej-Folgi. Ciasto prezentuje się przepięknie, a autorka zdecydowanie włożyła dużo pracy w przygotowanie wypieku. Dwa rodzaje biszkoptów, dwa smaki konfitury oraz dwa rodzaje masy – czy to nie brzmi pysznie?

Przepisy naszych zwyciężczyń możecie wypróbować teraz we własnej kuchni!

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram