
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- 12 papilotek do muffinów
- mikser
- piekarnik rozgrzany do temperatury 170°C
- moździerz
Krok 1: Przygotowujemy ciasto
Marchew obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Orzechy grubo siekamy. Mieszamy z marchewką i rodzynkami. Jaja, brązowy cukier i odrobinę soli ubijamy do momentu uzyskania gęstego kremu. Dolewamy olej, mieszając. Łączymy z mąką, proszkiem do pieczenia i przyprawami. Dodajemy mieszankę z marchwi i ponownie mieszamy.
Krok 2: Pieczemy muffiny
Ciasto przelewamy do papilotek, które umieszczamy na blasze, lub do blaszki na muffiny, i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170°C przez 25-30 minut. Studzimy.
Krok 3: Dekorujemy muffiny
Cukier i lawendę (w ilości według uznania) dokładnie rozgniatamy w moździerzu. Odsypujemy 2-3 łyżeczki, pozostałą ilość mieszamy z sokiem z pomarańczy. Dodajemy do serka i mieszamy. Wstawiamy do lodówki. Przed podaniem dekorujemy każdą babeczkę kleksem kremu śmietankowego, posypujemy pozostałym cukrem z lawendą i kwiatami lawendy według uznania.
Zobacz podobne
przepisy
Pasteis de nata - portugalskie minitarty
Spód z ciasta francuskiego, gęsty, mleczny krem i owoce. Słynny deser w stylu portugalskim, który przygotujesz w swojej kuchni!

Pomarańczowo-borówkowe serduszka dla mamy
Powiedz „kocham” za pomocą deseru! Wyjątkowe ciasteczka z owocami są na to idealnym sposobem. Smakują wspaniale!

Babeczki z jabłkami w kształcie róży
Doskonały przepis na deser zarówno dla dzieci, jak i dorosłych – babeczki z nadzieniem jabłkowym w kształcie efektownych róż!

Babeczki z polewą
Przygotowanie babeczek to nic trudnego. Sekret tkwi w ich udekorowaniu. Zobacz, jak to zrobić!

Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)