Indyk i owoce
Zbliżające się lato zachęca do częstszej aktywności fizycznej i lżejszego jedzenia. Po treningu nie może na naszym talerzu zabraknąć chudego mięsa z indyka, które zawiera dużą ilość dobrze przyswajalnego błonnika, a jednocześnie bardzo mało kalorii i złego cholesterolu. Z kolei owoce są teraz najbardziej soczyste i z powodzeniem mogą nam zastąpić słodkie przekąski.
Świeżo i lekko
Każdy posiłek z wykorzystaniem indyka i owoców będzie świeży i lekki. Aby go przygotować, wybierz się do Lidla, gdzie dostaniesz te produkty w promocyjnych cenach. Ich połączenie może wydawać się ryzykowne, jednak pomysły z Kuchni Lidla zaskakują prostotą i zupełnie nowymi doznaniami smakowymi.
Wytrawnie i orientalne
Delikatne mięso z indyka nabiera wytrwanego charakteru, dzięki połączeniu z serem gorgonzola, a owoce dzięki swojej słodyczy, sprawiają, że każdy kęs jest zaskakującym odkryciem. Wypróbuj przepis Tadeusza Baranowskiego na roladki z owocami i serem gorgonzola. Indyka możesz także przyrządzić w stylu orientalnej sałatki, podkreślając jego smak mleczkiem kokosowym i orzeźwiającą limonką. Wypróbuj przepis Karola Okrasy na sałatkę z marynowanymi buraczkami.
Komentarze (0)