zobacz film

Odcinek 40

TADEUSZ BARANOWSKI W KUCHNI LIDLA

Z najnowszego odcinka „Dorota, Karol i Goście”, dowiesz się nie tylko jak, przygotować szybkie i proste dania z indyka, ale też jak świadomie kupować mięso dobrej jakości.

TADEUSZ BARANOWSKI W KUCHNI LIDLA
POLSKI PRODUCENT DROBIU O ZALETACH MIĘSA Z INDYKA

Indyk dobry dla każdego

Mięso z indyka powoli dorównuje popularnością kurczakowi, czy wieprzowinie. Z uwagi na swoje właściwości jest obowiązkowym składnikiem diety sportowców, ale powinno się znaleźć w menu każdego z nas. Kupując indyka, wspieramy polskich producentów, którzy dbają o świeżość i szlachetność indyczego mięsa.

Nie tylko od święta

Jak przygotować filet z piersi indyka, a jak udziec?  Czym kierować się przy zakupie tego mięsa? Odpowiedzi na te i inne pytania udziela polski producent drobiu – Tadeusz Baranowski. Gość Doroty Wellman i Karola Okrasy udowadnia, że danie z indyka sprawdza się zarówno na co dzień jak i od święta.

Z warzywami czy owocami?

Indyk nabierze zupełnie nowego smaku w połączeniu z odpowiednimi dodatkami. Karol Okrasa proponuje sałatkę na ciepło ze smażonym indykiem i marynowanymi burakami, a gość odcinka Tadeusz Baranowski przyrządza wyraziste roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola.


Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    1194 dni temu
    Czy Ci kucharze na filmie są to ludzie z kanału "JelenieJaja" ? ALbo mi bardzo ich przypominają

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1196 dni temu
    Czy projekt "Dorota, Karol i Goście" będzie kontynuowany w najbliższym czasie? Widziałem, że teraz reklamy będą w TVN a nie w TVP1 :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1196 dni temu
    Dorota, Karol i Goście nadal trwają! Teraz nasze odcinki można zobaczyć na TVN - w soboty po programie "Dzień dobry TVN", w niedzielę tuż po Faktach!

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram