Dania główne - przepisy i pomysły (str. 7):
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Obiad jednoblaszkowy z tofu
Obiad z jednej blaszki – pyszne pieczone warzywa oraz tofu zapiekane w sosie BBQ posypane chrupiącymi orzechami pekan. Wypróbuj w swojej kuchni!
![Obiad jednoblaszkowy z tofu](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4b6f422cb15f-1a67cbbe2608-kw02-2024-kinga-paruzel-obiad-jednoblaszkowy-z-tofu-1250x700.webp)
Makaronowa frittata z warzywami
Szukasz przepisu na pyszne danie dla całej rodziny? Wypróbuj pomysł Kingi na makaronową frittatę z dodatkiem brokułu, papryki i groszku z marchewką. Świetne danie dla dużych i małych!
![Makaronowa frittata z warzywami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/aa7512a76bff-8558f4750970-kw02-2024-kinga-paruzel-makaronowa-frittata-z-warzywami-1250x700.webp)
Wegański lunchbox do pracy
Wegański i łatwy do spakowania w pudełko lunch do pracy? Wypróbuj przepis Kingi Paruzel na pyszny lunchbox pełen aromatycznych pieczonych warzyw i kotlecików z komosy ryżowej z dodatkiem wegańskiego alioli!
![Wegański lunchbox do pracy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3b4101206801-ad40b8f10322-kw01-2024-kinga-paruzel-weganski-lunchbox-do-pracy-1250x700.webp)
![sticker MCC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/57dc65ab7c45-mcc.webp)
Smażone pierogi z twarogiem, ziemniakami i kapustą
Wyjątkowy przepis na pierogi z kruchego ciasta nadziewane aromatycznym twarogiem, ziemniakami i białą kapustą. Wypróbuj to smażone danie inspirowane kuchnią staropolską, z klasycznym twistem Karola.
![Smażone pierogi z twarogiem, ziemniakami i kapustą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/784ed93c5ab5-1a2f3617adef-kw51-2023-karol-okrasa-smazone-pierogi-z-twarogiem-ziemniakami-i-kapusta-1250x700.webp)
Makaron chow mein z woka
Szybki sposób na azjatyckie danie – makaron chow mein z sosem curry, polędwicą wołową i mieszanką chińskich warzyw. Wypróbuj przepis Kingi Paruzel.
![Makaron chow mein z woka](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e879a4d4946e-34517bc0365b-kw51-2023-kinga-paruzel-makaron-chow-mein-z-woka.webp)
Łosoś w kremowym sosie czosnkowym
Smażony łosoś podany z kremowym aromatycznym sosem czosnkowym z dodatkiem parmezanu – gwarantujemy, że ten szybki i łatwy sposób na łososia zagości na stałe w Twoim menu!
![Łosoś w kremowym sosie czosnkowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/42743cf698d0-c2a173983f94-kw51-2023-kinga-paruzel-losos-w-kremowym-sosie-czosnkowym.webp)
Purée z pieczonych ziemniaków
Kremowe purée z pieczonych ziemniaków z dodatkiem aromatycznego czosnku z pewnością pokochasz, tak jak my! Wypróbuj przepis Kingi!
![Purée z pieczonych ziemniaków](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/62b05df05519-74bd5d06b4f8-kw50-2023-kinga-paruzel-puree-z-pieczonych-ziemniakow.webp)
Fasolka z żurawinowo-ziołowym masłem
Świetny dodatek do dań obiadowych – fasolka z pysznym masełkiem z dodatkiem żurawiny, szczypiorku i otartej skórki z cytryny.
![Fasolka z żurawinowo-ziołowym masłem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/a82e672d7613-8e4a658e590d-kw50-2023-kinga-paruzel-fasolka-z-zurawinowo-ziolowym-maslem.webp)
Kaczka z chrupiącą skórką
Łatwy przepis na kaczkę? Proszę bardzo! Skorzystaj z przepisu Kingi Paruzel na pieczoną kaczkę z chrupiącą glazurowaną skórką.
![Kaczka z chrupiącą skórką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f5188fbff30a-34fe075e0946-kw50-2023-kinga-paruzel-kaczka-z-chrupiaca-skorka.webp)
Wegańska pieczeń z dyni
Dynia piżmowa wypełniona warzywnym farszem doskonale sprawdzi się w roli roślinnej pieczeni! Sprawdź, jak wytrawne i słodkie smaki łączą się ze sobą w tym wyjątkowym przepisie Kingi – idealnym na świąteczny czas.
![Wegańska pieczeń z dyni](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/941bb77a00d7-89124c140689-kw50-2023-kinga-paruzel-weganska-pieczen-z-dyni.webp)
Kasza gryczana z podsmażaną marchewką
Kasza gryczana niepalona ma delikatniejszy smak niż palona, dlatego świetnie łączy się z maślaną marchewką. Wypróbuj nasz przepis na prosty i pożywny obiad dla całej rodziny. Wystarczy kilka składników i gotowe!
![Kasza gryczana z podsmażaną marchewką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/255a77667639-cc57465fdfa3-kw50-2023-lidl-kasza-gryczana-z-podsmazana-marchewka.webp)
Wontony z kurczakiem i pikantnym aromatyzowanym olejem
Pierożki wonton to uwielbiane danie kuchni chińskiej. Kinga faszeruje je świetnie doprawionym mięsem z kurczaka i podaje z dodatkiem pikantnego aromatyzowanego oleju. Sprawdź, jak przygotować pierożki wonton w domu!
![Wontony z kurczakiem i pikantnym aromatyzowanym olejem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1c553caae937-115fba710f98-kw49-2023-kinga-paruzel-wontony-z-kurczakiem-i-pikantnym-aromatyzowanym-olejem.webp)
Chinkali z mięsem
Specjał kuchni gruzińskiej w Twojej kuchni! Wypróbuj przepis Kingi Paruzel na pyszne pierożki chinkali nadziewane aromatycznym mięsem z kolendrą!
![Chinkali z mięsem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c1ee09a0c0c7-82a6ce0a1426-kw49-2023-kinga-paruzel-chinkali-z-miesem.webp)
Steki z łososia w sosie cytrynowym z karczochami
Szukasz pomysłu na obiad lub kolację, które zachwycą Twoich gości, ale nie będą wymagały dużo pracy? Oto on! Delikatne steki z łososia w sosie cytrynowym z wykwintnym dodatkiem w postaci serc karczochów. Przekonaj się, jak prosto przygotować to zaskakujące danie!
![Steki z łososia w sosie cytrynowym z karczochami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f80f654494bf-88af9dd40553-kw49-2023-karol-okrasa-steki-z-lososia-w-sosie-cytrynowym-z-karczochami-1250x700.webp)