Dania główne - przepisy i pomysły (str. 8):
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Biała fasola z kurczakiem i marchewką w sosie pomidorowym
Biała fasola to nie tylko fasolka po bretońsku! Wypróbuj nasz przepis, w którym połączyliśmy ją z kurczakiem, marchewką i kukurydzą. To pomysł na prosty i pożywny obiad dla całej rodziny.
![Biała fasola z kurczakiem i marchewką w sosie pomidorowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8eb2db0bb1a4-efc36962c036-kw48-2023-lidl-biala-fasola-z-kurczakiem-i-marchewka-w-sosie-pomidorowym.webp)
Pierogi ukraińskie – klasyczny przepis
Kuchnia ukraińska jest niezwykle ciekawa i mocno zakorzeniona w historii tego kraju. Jednym z najbardziej rozpoznawalnych i kochanych przez społeczność ukraińską są vareniki, czyli pierogi ukraińskie z bogatym i dość różnorodnym nadzieniem. Jak zrobić pyszne, aromatyczne pierogi ukraińskie? Poznaj przepis na klasyczne vareniki!
![Pierogi ukraińskie – klasyczny przepis](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c13f6d1353a6-483af2b8a3bf-kw48-2023-lidl-pierogi-ukrainskie-klasyczny-przepis.webp)
Ryba po japońsku
Ryba po japońsku, czyli ryba w pomidorach z dodatkiem papryki konserwowej i ogórka konserwowego. Danie to łączy w sobie smak umami kojarzący się z kuchnią Dalekiego Wschodu ze smakami znanymi z naszej rodzimej kuchni polskiej. Smażona ryba zatopiona w słodko-kwaśnym sosem z nutą pikantności idealnie sprawdzi się na szybką przekąskę, jak i wigilijny stół. Jak przygotować rybę po japońsku?
![Ryba po japońsku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4147f04e66f4-cb7db4cd4e9e-kw48-2023-lidl-ryba-po-japonsku.webp)
Wegetariańska zapiekanka pasterska
Skuś się na to idealne danie na chłodny dzień! Przygotuj wegetariańską wersję zapiekanki pasterskiej w brytyjskim stylu i rozgrzej się sycącą porcją soczewicy pod kołderką z ziemniaczanego purée.
![Wegetariańska zapiekanka pasterska](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0417475f30b1-f8b4d4d1b164-kw48-2023-lidl-wegetarianska-zapiekanka-pasterska.webp)
Makaron fusilloni z tuńczykiem i karczochami
Aromatyczny makaron z sosem z pomidorków koktajlowych i dodatkiem tuńczyka i karczochów. To prosty i szybki obiad, który dzięki kilku wyśmienitym dodatkom zmienia się w wykwintne danie.
![Makaron fusilloni z tuńczykiem i karczochami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f8a2f64c2994-7e471357b704-kw48-2023-kinga-paruzel-makaron-fusilloni-z-tunczykiem-i-karczochami-1250x700.webp)
Makaron z boczkiem i brukselką
Aromatyczny makaron z kilku składników? Z Paulą to możliwe! Wypróbuj ten świetny przepis na proste, szybkie i niezwykle smaczne danie.
![Makaron z boczkiem i brukselką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/853638184b7e-d672681aabe8-kw48-2023-paula-bonowicz-golec-makaron-z-boczkiem-i-brukselka.webp)
Jednogarnkowy kociołek z kiełbasą i cukinią
Nic tak nie łączy, jak posiłek wspólnie zjedzony w obozie, po całym dniu spędzonym na walkach, podróżach i poznawaniu nowych towarzyszy. Otwórz się na mieszankę smaków, która odzwierciedla epickie wyprawy i legendarne opowieści!
![Jednogarnkowy kociołek z kiełbasą i cukinią](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7fa1fd4908ea-c55100ae8409-kw46-2023-lidl-jednogarnkowy-kociolek-z-kielbasa-i-cukinia.webp)
Szybki makaron chow mein z tofu i marynowanym imbirem
To kuszące danie uosabia ducha hipnotyzującego, rozświetlonego neonami miasta, zapewniając Twoim kubkom smakowym ekscytujące cybernetyczne przeżycie. Przygotuj się na kulinarną przygodę, która przeniesie Cię do świata nieograniczonych możliwości!
![Szybki makaron chow mein z tofu i marynowanym imbirem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5e234ad0a7e9-ddb7822ed5f0-kw46-2023-lidl-szybki-makaron-chow-mein-z-tofu-i-marynowanym-imbirem.webp)
Kopytka z dyni
Kopytka z dyni to danie, które łączy w sobie tradycyjną kuchnię polską z nowoczesnym podejściem do gotowania. Delikatna, dyniowa nuta dodaje kopytkom charakteru, czyniąc je idealnym wyborem na jesienny obiad lub kolację. Poznaj nasz przepis na aksamitne kopytka z dyni.
![Kopytka z dyni](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/24865e288b1d-84256bf02147-kw46-2023-lidl-kopytka-z-dyni-przepis.webp)
Pesto z jarmużu
Pesto z jarmużu to doskonały sposób na wykorzystanie bogactwa smaku kryjących się w jarmużowych liściach. Intensywnie zielony sos świetnie podkreśla smak wielu potraw, czyniąc je prawdziwą ucztą dla podniebienia. W tym artykule zdradzimy Ci, jak zrobić pyszne pesto z jarmużu.
![Pesto z jarmużu](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2df98c93579f-e79d77a8bd2d-kw46-2023-lidl-pesto-z-jarmuzu-przepis.webp)
Pesto ze szpinaku
W świecie kulinarnym pesto jest jednym z najbardziej cenionych sosów. Dodanie pesto do potrawy potrafi w kilka chwil przekształcić ją w prawdziwe dzieło sztuki kulinarnej. Pesto ze szpinaku to jedno możliwych z wariantów. Jak je zrobić? Przekonaj się sam!
![Pesto ze szpinaku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/941b6897e2e0-02e1d161cf58-kw46-2023-lidl-pesto-ze-szpinaku-przepis.webp)
Pesto z suszonych pomidorów
Pesto z suszonych pomidorów, znane także pod nazwą pesto rosso, to młodszy kuzyn klasycznego alla Genovese o równie pysznym i wyjątkowym smaku. Słone pomidory w połączeniu z delikatnymi migdałami, oliwą z oliwek, odrobiną czosnku i intensywnym parmezanem tworzą połączenie, które zdobyło serca miłośników kuchni z całego świata. Jak zrobić dobre pesto rosso? Zrób je razem z nami!
![Pesto z suszonych pomidorów](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0786a43bdf1b-2fbc58e52a00-kw46-2023-lidl-pesto-z-suszonych-pomidorow-przepis.webp)
Pesto z liści rzodkiewki
Pesto z liści rzodkiewki to niezwykle interesująca wariacja na temat klasycznego, zielonego pesto. Delikatne liście rzodkiewki świetnie komponują się z oliwą, parmezanem oraz orzeszkami nerkowca. Pesto zrobione z liści rzodkiewki to doskonały przykład na kreatywność współczesnych szefów kuchni, którzy gotują w duchu zero waste. Poznaj prosty przepis na aromatyczne pesto z liści rzodkiewki.
![Pesto z liści rzodkiewki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/136e93d38847-2f31505397d5-kw46-2023-lidl-pesto-z-lisci-rzodkiewki-przepis.webp)
Pesto z pietruszki
Pesto z pietruszki to znakomita alternatywa dla tradycyjnego pesto z bazylii, która charakteryzuje się nieco mocniejszym i bardziej orzeźwiającym smakiem. Lekko pikantne pesto pietruszkowe może stać się idealnym dodatkiem do zup, sosów, a także dań głównych. Poznaj nasz sposób na pietruszkową pastę inspirowaną włoskim klasykiem!
![Pesto z pietruszki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ccca14c7ab93-94993149bc13-kw46-2023-lidl-pesto-z-pietruszki-przepis.webp)