Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- spieniacz do mleka
Sposób przygotowania:
KROK 1: SPIENIAMY MLEKO
Mleko spieniamy je na ciepło.
KROK 2: KOMPONUJEMY LATTE
Na dno szklanki wlewamy syrop piernikowy i aromat waniliowy i delikatnie mieszamy. Następnie welewamy spienione mleko i espresso. Szklankę dekorujemy piernikiem w czekoladzie.
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Przygotuj syrop piernikowy wg przepisu Kingi.
Sposób przygotowania:
KROK 1: SPIENIAMY I PODGRZEWAMY MLEKO
W pojemniku miksującym umieszczamy nasadkę mieszającą. Do naczynia wlewamy mleko i ubijamy je, wybierając program gotowanie wg własnych ustawień / czas 4 minuty / obroty 4. Następnie mleko podgrzewamy, używając także programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 minut / temperatura 90°C / obroty 3.
KROK 2: PODAJEMY LATTE
Na dno szklanek wlewamy po dwie łyżki syropu piernikowego i po pół łyżeczki aromatu waniliowego i delikatnie mieszamy. Następnie wlewamy po połowie spienionego mleka i espresso. Każdą ze szklanek dekorujemy piernikiem.
Zobacz podobne
przepisy
Manhattan Latte
Dla wszystkich fanów kawy – przepis prosto od baristy! Wypróbuj niesamowitą manhattan latte!
Dyniowe latte i milkshake
Korzenne przyprawy w połączeniu z dynią to baza dwóch pysznych napojów Kingi! Wypróbuj latte i milkshake’a, by rozgrzać się w jesienne popołudnia!
Gorąca czekolada i domowa przyprawa piernikowa
Przyprawa piernikowa zawsze pod ręką! Zobacz, jak zrobić ją w domu! A do tego świetny przepis na gorącą czekoladę piernikową!
Owsiankowe latte z granolą
Owsianka do picia czy może kawa, która jest śniadaniem? Owsiankowe latte na pewno Was zaskoczy! Jest pyszne, wegańskie i nastraja pozytywnie na cały dzień.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Okrasa łamie przepisy Pieczone ziemniaki z sosem i wędzonym pstrągiem
- Wigilijna zupa grzybowa – przepis
- Grahamka z masłem orzechowym i owocami
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Manhattan Latte
- Szarlotka z orzechami nerkowca
- Naleśniki z syropem kawowym
- Egzotyczny trifle z curry
- Indyczka glazurowana miodem i piwem
- Kompot z suszonych owoców
- Kawowa panna cotta z wiśniami
- Wegański koktajl o smaku chlebka bananowego
- Gnocchi z letnimi warzywami
- Białe bolognese
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Szparagi z szynką parmeńską
- Precel z łososiem
- Owsiankowe latte z granolą
- Tarta z owocami kaki
- Sałatka z kotlecikami z kalafiora
- Shake czekoladowy z trzech składników
- Zielony koktajl
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
- Sałatka z brokułem i serem roquefort
- Cannelloni ze szpinakiem i ricottą
- Wzmacniający, białkowy shake lamparta
- Grillowana klasyczna kanapka tostowa z salami, serem i sałatą lodową
- Wielkanocny koktajl serniczkowy
- Szparagi zawijane w szynkę
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)