Pierniczkowe latte

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • spieniacz do mleka

Sposób przygotowania:

KROK 1: SPIENIAMY MLEKO

Mleko spieniamy je na ciepło.

KROK 2: KOMPONUJEMY LATTE

Na dno szklanki wlewamy syrop piernikowy i aromat waniliowy i delikatnie mieszamy. Następnie welewamy spienione mleko i espresso. Szklankę dekorujemy piernikiem w czekoladzie.

 

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart

Przygotuj wcześniej:

Przygotuj syrop piernikowy wg przepisu Kingi.

Sposób przygotowania:

KROK 1: SPIENIAMY I PODGRZEWAMY MLEKO

W pojemniku miksującym umieszczamy nasadkę mieszającą. Do naczynia wlewamy mleko i ubijamy je, wybierając program gotowanie wg własnych ustawień / czas 4 minuty / obroty 4. Następnie mleko podgrzewamy, używając także programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 minut / temperatura 90°C / obroty 3.

KROK 2: PODAJEMY LATTE

Na dno szklanek wlewamy po dwie łyżki syropu piernikowego i po pół łyżeczki aromatu waniliowego i delikatnie mieszamy. Następnie wlewamy po połowie spienionego mleka i espresso. Każdą ze szklanek dekorujemy piernikiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!