
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- spieniacz do mleka
Sposób przygotowania:
KROK 1: SPIENIAMY MLEKO
Mleko spieniamy na ciepło.
KROK 2: KOMPONUJEMY LATTE
Na dno szklanek wlewamy syrop piernikowy i aromat waniliowy i delikatnie mieszamy. Następnie welewamy spienione mleko i espresso. Szklanki dekorujemy piernikami w czekoladzie.
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Przygotuj syrop piernikowy wg przepisu Kingi.
Sposób przygotowania:
KROK 1: SPIENIAMY I PODGRZEWAMY MLEKO
W pojemniku miksującym umieszczamy nasadkę mieszającą. Do naczynia wlewamy mleko i ubijamy je, wybierając program gotowanie wg własnych ustawień / czas 4 minuty / obroty 4. Następnie mleko podgrzewamy, używając także programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 minut / temperatura 90°C / obroty 3.
KROK 2: PODAJEMY LATTE
Na dno szklanek wlewamy po dwie łyżki syropu piernikowego i po pół łyżeczki aromatu waniliowego i delikatnie mieszamy. Następnie wlewamy po połowie spienionego mleka i espresso. Każdą ze szklanek dekorujemy piernikiem.
Zobacz podobne przepisy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)