
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- lejek
- szklaną buteleczkę o pojemności ok. 200 ml
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY SYROP
Wszystkie składniki umieszczamy w garnuszki i gotujemy przez ok. 10 minut, aż płyn się lekko zredukuje. Gotowy syrop studzimy.
KROK 2: PRZELEWAMY SYROP
Z gotowego syropu wyławiamy laskę cynamonu i przy użyciu lejka przelewamy go do butelki. Syrop przechowujemy w lodówce.
Komentarze (7)
44 dni temu
Dołączam do pytania- jak długo można przechowywać gotowy syrop w lodówce? To dość ważna informacja, szkoda że nie ma jej na etykiecie.
odpowiedz
60 dni temu
Jak długo syrop może być przechowywany?
odpowiedz
60 dni temu
Syrop możesz przechowywać w lodówce ok. tygodnia.
60 dni temu
Skąd wziąć krem o smaku ciasteczek korzennych?
odpowiedz
60 dni temu
Krem o smaku ciasteczek korzennych jest okazjonalnie dostępny w sklepach Lidl, najczęściej w listopadzie, grudniu i styczniu.
63 dni temu
Poproszę o dodanie etykiety do pobrania :)
odpowiedz
62 dni temu
Proszę, link do etykiety: https://kuchnialidla.pl/img/files/syrop-piernikowy-etykiety.pdf
zobacz wszystkie