
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- lejek
- szklaną buteleczkę o pojemności ok. 200 ml
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY SYROP
Wszystkie składniki umieszczamy w garnuszki i gotujemy przez ok. 10 minut, aż płyn się lekko zredukuje. Gotowy syrop studzimy.
KROK 2: PRZELEWAMY SYROP
Z gotowego syropu wyławiamy laskę cynamonu i przy użyciu lejka przelewamy go do butelki. Syrop przechowujemy w lodówce.
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- lejek
- szklany słoik lub butelkę o pojemności min. 200 ml
Sposób przygotowania z użyciem termorobota MC Smart:
KROK 1: GOTUJEMY SYROP
Wszystkie składniki przekładamy do pojemnika miksującego i wybieramy program gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 minut / temperatura 100°C / obroty 2.
KROK 2: PRZELEWAMY SYROP
Z gotowego syropu wyławiamy laskę cynamonu i przy użyciu lejka przelewamy go do butelki. Syrop przechowujemy w lodówce.
Zobacz podobne
przepisy
Syrop imbirowy
Pyszny pomysł na imbirowy napój rozcieńczony wodą lub idealny aromatyczny dodatek do herbaty, lodów albo lemoniady!

Syrop piernikowy
Aromatyczna kompozycja smaku i obłędny zapach – wszystko dzięki połączeniu goździków, imbiru, cynamonu i laski wanilii.

Syrop czekoladowo-kawowy
Gęsty, słodki i niezwykle aromatyczny syrop, który wzbogaci smak niejednego deseru. Jego przygotowanie zajmuje chwilę!

Syrop z szypułek truskawek
Nie lubisz wyrzucać resztek, ale nie wiesz, co zrobić z szypułkami truskawek? Oto rozwiązanie! Wypróbuj przepis Kingi na pyszny syrop z szypułek usuniętych z 1 kilograma truskawek.

Zobacz przepisy
na święta
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Kruche zajączki maślane
- Babka orzechowa z polewą rumową
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Drożdżowe zajączki wielkanocne
- Czekoladowe jajko z niespodzianką
- Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto
- Wegańska chałka
- Marmolada z pomarańczy
- Sernik na zimno z malinami
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Serniczki na owsianym spodzie
- Zupa buraczkowa
- Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
- Serniczkowe zajączki
- Ciastka pisanki
- Marmolada cytrynowa z imbirem
- Terrina z łososia z serem feta
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
114 dni temu
Okropny! W lodówce gęstnieje na zbity krem. W kawie (dodany do ciepłej, ale nie gorącej) warzy się. Smak zbyt intensywny. Jedyna dobra rzecz to ten krem ciasteczkowy, który odkryłam dzięki temu przepisowi. 1/5
odpowiedz
172 dni temu
Czy syrop można pasteryzowac?
odpowiedz
831 dni temu
Dołączam do pytania- jak długo można przechowywać gotowy syrop w lodówce? To dość ważna informacja, szkoda że nie ma jej na etykiecie.
odpowiedz
846 dni temu
Jak długo syrop może być przechowywany?
odpowiedz
846 dni temu
Syrop możesz przechowywać w lodówce ok. tygodnia.
847 dni temu
Skąd wziąć krem o smaku ciasteczek korzennych?
odpowiedz
846 dni temu
Krem o smaku ciasteczek korzennych jest okazjonalnie dostępny w sklepach Lidl, najczęściej w listopadzie, grudniu i styczniu.
849 dni temu
Poproszę o dodanie etykiety do pobrania :)
odpowiedz
848 dni temu
Proszę, link do etykiety: https://kuchnialidla.pl/img/files/syrop-piernikowy-etykiety.pdf