
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- lejek
- szklaną buteleczkę o pojemności ok. 200 ml
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY SYROP
Wszystkie składniki umieszczamy w garnuszki i gotujemy przez ok. 10 minut, aż płyn się lekko zredukuje. Gotowy syrop studzimy.
KROK 2: PRZELEWAMY SYROP
Z gotowego syropu wyławiamy laskę cynamonu i przy użyciu lejka przelewamy go do butelki. Syrop przechowujemy w lodówce.
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- lejek
- szklany słoik lub butelkę o pojemności min. 200 ml
Sposób przygotowania z użyciem termorobota MC Smart:
KROK 1: GOTUJEMY SYROP
Wszystkie składniki przekładamy do pojemnika miksującego i wybieramy program gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 minut / temperatura 100°C / obroty 2.
KROK 2: PRZELEWAMY SYROP
Z gotowego syropu wyławiamy laskę cynamonu i przy użyciu lejka przelewamy go do butelki. Syrop przechowujemy w lodówce.
Zobacz podobne
przepisy
Syrop imbirowy
Pyszny pomysł na imbirowy napój rozcieńczony wodą lub idealny aromatyczny dodatek do herbaty, lodów albo lemoniady!

Syrop piernikowy
Aromatyczna kompozycja smaku i obłędny zapach – wszystko dzięki połączeniu goździków, imbiru, cynamonu i laski wanilii.

Syrop czekoladowo-kawowy
Gęsty, słodki i niezwykle aromatyczny syrop, który wzbogaci smak niejednego deseru. Jego przygotowanie zajmuje chwilę!

Syrop z szypułek truskawek
Nie lubisz wyrzucać resztek, ale nie wiesz, co zrobić z szypułkami truskawek? Oto rozwiązanie! Wypróbuj przepis Kingi na pyszny syrop z szypułek usuniętych z 1 kilograma truskawek.

Zobacz przepisy
na lato
- Jajka na miękko
- Lemoniada arbuzowa
- Owsianka na mleku
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis
- Kotlety siekane z kurczaka
- Rwany chlebek ziołowy
- Chlebek bananowy
- Tort lodowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
204 dni temu
Okropny! W lodówce gęstnieje na zbity krem. W kawie (dodany do ciepłej, ale nie gorącej) warzy się. Smak zbyt intensywny. Jedyna dobra rzecz to ten krem ciasteczkowy, który odkryłam dzięki temu przepisowi. 1/5
odpowiedz
263 dni temu
Czy syrop można pasteryzowac?
odpowiedz
922 dni temu
Dołączam do pytania- jak długo można przechowywać gotowy syrop w lodówce? To dość ważna informacja, szkoda że nie ma jej na etykiecie.
odpowiedz
937 dni temu
Jak długo syrop może być przechowywany?
odpowiedz
937 dni temu
Syrop możesz przechowywać w lodówce ok. tygodnia.
938 dni temu
Skąd wziąć krem o smaku ciasteczek korzennych?
odpowiedz
937 dni temu
Krem o smaku ciasteczek korzennych jest okazjonalnie dostępny w sklepach Lidl, najczęściej w listopadzie, grudniu i styczniu.
940 dni temu
Poproszę o dodanie etykiety do pobrania :)
odpowiedz
939 dni temu
Proszę, link do etykiety: https://kuchnialidla.pl/img/files/syrop-piernikowy-etykiety.pdf