Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- lejek
- szklaną buteleczkę o pojemności ok. 200 ml
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY SYROP
Wszystkie składniki umieszczamy w garnuszki i gotujemy przez ok. 10 minut, aż płyn się lekko zredukuje. Gotowy syrop studzimy.
KROK 2: PRZELEWAMY SYROP
Z gotowego syropu wyławiamy laskę cynamonu i przy użyciu lejka przelewamy go do butelki. Syrop przechowujemy w lodówce.
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- lejek
- szklany słoik lub butelkę o pojemności min. 200 ml
Sposób przygotowania z użyciem termorobota MC Smart:
KROK 1: GOTUJEMY SYROP
Wszystkie składniki przekładamy do pojemnika miksującego i wybieramy program gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 minut / temperatura 100°C / obroty 2.
KROK 2: PRZELEWAMY SYROP
Z gotowego syropu wyławiamy laskę cynamonu i przy użyciu lejka przelewamy go do butelki. Syrop przechowujemy w lodówce.
Zobacz podobne
przepisy
Syrop imbirowy
Pyszny pomysł na imbirowy napój rozcieńczony wodą lub idealny aromatyczny dodatek do herbaty, lodów albo lemoniady!
Syrop piernikowy
Aromatyczna kompozycja smaku i obłędny zapach – wszystko dzięki połączeniu goździków, imbiru, cynamonu i laski wanilii.
Syrop czekoladowo-kawowy
Gęsty, słodki i niezwykle aromatyczny syrop, który wzbogaci smak niejednego deseru. Jego przygotowanie zajmuje chwilę!
Syrop z szypułek truskawek
Nie lubisz wyrzucać resztek, ale nie wiesz, co zrobić z szypułkami truskawek? Oto rozwiązanie! Wypróbuj przepis Kingi na pyszny syrop z szypułek usuniętych z 1 kilograma truskawek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Śledzie po kaszubsku
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Przekąski sylwestrowe
- Kutia
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Zupa grzybowa z makaronem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pieczona ryba po grecku
- Kapusta z grochem
- Piernik staropolski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
6 dni temu
Okropny! W lodówce gęstnieje na zbity krem. W kawie (dodany do ciepłej, ale nie gorącej) warzy się. Smak zbyt intensywny. Jedyna dobra rzecz to ten krem ciasteczkowy, który odkryłam dzięki temu przepisowi. 1/5
odpowiedz
64 dni temu
Czy syrop można pasteryzowac?
odpowiedz
723 dni temu
Dołączam do pytania- jak długo można przechowywać gotowy syrop w lodówce? To dość ważna informacja, szkoda że nie ma jej na etykiecie.
odpowiedz
739 dni temu
Jak długo syrop może być przechowywany?
odpowiedz
739 dni temu
Syrop możesz przechowywać w lodówce ok. tygodnia.
739 dni temu
Skąd wziąć krem o smaku ciasteczek korzennych?
odpowiedz
739 dni temu
Krem o smaku ciasteczek korzennych jest okazjonalnie dostępny w sklepach Lidl, najczęściej w listopadzie, grudniu i styczniu.
742 dni temu
Poproszę o dodanie etykiety do pobrania :)
odpowiedz
741 dni temu
Proszę, link do etykiety: https://kuchnialidla.pl/img/files/syrop-piernikowy-etykiety.pdf