Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- lejek
- szklaną buteleczkę o pojemności ok. 200 ml
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY SYROP
Wszystkie składniki umieszczamy w garnuszki i gotujemy przez ok. 10 minut, aż płyn się lekko zredukuje. Gotowy syrop studzimy.
KROK 2: PRZELEWAMY SYROP
Z gotowego syropu wyławiamy laskę cynamonu i przy użyciu lejka przelewamy go do butelki. Syrop przechowujemy w lodówce.
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- lejek
- szklany słoik lub butelkę o pojemności min. 200 ml
Sposób przygotowania z użyciem termorobota MC Smart:
KROK 1: GOTUJEMY SYROP
Wszystkie składniki przekładamy do pojemnika miksującego i wybieramy program gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 minut / temperatura 100°C / obroty 2.
KROK 2: PRZELEWAMY SYROP
Z gotowego syropu wyławiamy laskę cynamonu i przy użyciu lejka przelewamy go do butelki. Syrop przechowujemy w lodówce.
Zobacz podobne
przepisy
Syrop imbirowy
Pyszny pomysł na imbirowy napój rozcieńczony wodą lub idealny aromatyczny dodatek do herbaty, lodów albo lemoniady!
Syrop piernikowy
Aromatyczna kompozycja smaku i obłędny zapach – wszystko dzięki połączeniu goździków, imbiru, cynamonu i laski wanilii.
Syrop czekoladowo-kawowy
Gęsty, słodki i niezwykle aromatyczny syrop, który wzbogaci smak niejednego deseru. Jego przygotowanie zajmuje chwilę!
Syrop z szypułek truskawek
Nie lubisz wyrzucać resztek, ale nie wiesz, co zrobić z szypułkami truskawek? Oto rozwiązanie! Wypróbuj przepis Kingi na pyszny syrop z szypułek usuniętych z 1 kilograma truskawek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Syrop czekoladowo-kawowy
- Lodowy trifle jeżynowo-bananowy
- Pulpety gryczane w delikatnym winnym sosie
- Gulasz z jelenia
- Smażony sandacz na letniej sałatce z soczewicy
- Galette z morelami i rozmarynem
- Karp pieczony w ziołowej panierce
- Carpaccio z kalarepy
- Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych
- Jednogarnkowy makaron z indykiem
- Żeberka z tempehu
- Granita cytrynowa
- Coq au vin – kurczak duszony w winie
- Koktajl odbudowujący – orzechowo-czekoladowy
- Makaron z kiełbasą i fasolą (one-pot)
- Bezglutenowy chleb z soczewicy
- Cytryny w miodzie
- Napój radości
- Pudding czekoladowy w słoiku
- Jabłkowy chutney z kolendrą
- Jabłkowy chutney z cynamonem
- Śniadaniowe batoniki czekoladowe
- Słodka pasta z pestek dyni
- Karp smażony z sałatką ziemniaczaną
- Pasta z wędzonej makreli
- Zapiekanki w stylu meksykańskim
- Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto
- Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami
- Ryba z warzywami w papilocie
- Miodowy kurczak w stylu koreańskim
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
40 dni temu
Czy syrop można pasteryzowac?
odpowiedz
699 dni temu
Dołączam do pytania- jak długo można przechowywać gotowy syrop w lodówce? To dość ważna informacja, szkoda że nie ma jej na etykiecie.
odpowiedz
715 dni temu
Jak długo syrop może być przechowywany?
odpowiedz
715 dni temu
Syrop możesz przechowywać w lodówce ok. tygodnia.
715 dni temu
Skąd wziąć krem o smaku ciasteczek korzennych?
odpowiedz
715 dni temu
Krem o smaku ciasteczek korzennych jest okazjonalnie dostępny w sklepach Lidl, najczęściej w listopadzie, grudniu i styczniu.
717 dni temu
Poproszę o dodanie etykiety do pobrania :)
odpowiedz
716 dni temu
Proszę, link do etykiety: https://kuchnialidla.pl/img/files/syrop-piernikowy-etykiety.pdf