Syrop piernikowy

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • lejek
  • szklaną buteleczkę o pojemności ok. 200 ml

Sposób przygotowania:

KROK 1: GOTUJEMY SYROP

Wszystkie składniki umieszczamy w garnuszki i gotujemy przez ok. 10 minut, aż płyn się lekko zredukuje. Gotowy syrop studzimy.

KROK 2: PRZELEWAMY SYROP

Z gotowego syropu wyławiamy laskę cynamonu i przy użyciu lejka przelewamy go do butelki. Syrop przechowujemy w lodówce.

 

Pobierz etykiety na syrop

 

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart
  • lejek
  • szklany słoik lub butelkę o pojemności min. 200 ml

Sposób przygotowania z użyciem termorobota MC Smart:

KROK 1: GOTUJEMY SYROP

Wszystkie składniki przekładamy do pojemnika miksującego i wybieramy program gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 minut / temperatura 100°C / obroty 2.

KROK 2: PRZELEWAMY SYROP

Z gotowego syropu wyławiamy laskę cynamonu i przy użyciu lejka przelewamy go do butelki. Syrop przechowujemy w lodówce.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Syrop imbirowy

Pyszny pomysł na imbirowy napój rozcieńczony wodą lub idealny aromatyczny dodatek do herbaty, lodów albo lemoniady!

Syrop imbirowy

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 30 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Syrop piernikowy

Aromatyczna kompozycja smaku i obłędny zapach – wszystko dzięki połączeniu goździków, imbiru, cynamonu i laski wanilii.

Syrop piernikowy

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 10 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Syrop czekoladowo-kawowy

Gęsty, słodki i niezwykle aromatyczny syrop, który wzbogaci smak niejednego deseru. Jego przygotowanie zajmuje chwilę!

Syrop czekoladowo-kawowy

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:25 liczba porcji: 8 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (9)

Avatar
  • Tsambika Tsambika
    204 dni temu
    Okropny! W lodówce gęstnieje na zbity krem. W kawie (dodany do ciepłej, ale nie gorącej) warzy się. Smak zbyt intensywny. Jedyna dobra rzecz to ten krem ciasteczkowy, który odkryłam dzięki temu przepisowi. 1/5

    odpowiedz

  • Niki Niki
    263 dni temu
    Czy syrop można pasteryzowac?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    922 dni temu
    Dołączam do pytania- jak długo można przechowywać gotowy syrop w lodówce? To dość ważna informacja, szkoda że nie ma jej na etykiecie.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    937 dni temu
    Jak długo syrop może być przechowywany?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    937 dni temu
    Syrop możesz przechowywać w lodówce ok. tygodnia.
  • Gość Gość
    938 dni temu
    Skąd wziąć krem o smaku ciasteczek korzennych?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    937 dni temu
    Krem o smaku ciasteczek korzennych jest okazjonalnie dostępny w sklepach Lidl, najczęściej w listopadzie, grudniu i styczniu.
  • Gość Gość
    940 dni temu
    Poproszę o dodanie etykiety do pobrania :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    939 dni temu
    Proszę, link do etykiety: https://kuchnialidla.pl/img/files/syrop-piernikowy-etykiety.pdf

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!