Syrop piernikowy

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • lejek
  • szklaną buteleczkę o pojemności ok. 200 ml

Sposób przygotowania:

KROK 1: GOTUJEMY SYROP

Wszystkie składniki umieszczamy w garnuszki i gotujemy przez ok. 10 minut, aż płyn się lekko zredukuje. Gotowy syrop studzimy.

KROK 2: PRZELEWAMY SYROP

Z gotowego syropu wyławiamy laskę cynamonu i przy użyciu lejka przelewamy go do butelki. Syrop przechowujemy w lodówce.

 

Pobierz etykiety na syrop

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (7)

Avatar
  • Gość Gość
    44 dni temu
    Dołączam do pytania- jak długo można przechowywać gotowy syrop w lodówce? To dość ważna informacja, szkoda że nie ma jej na etykiecie.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    60 dni temu
    Jak długo syrop może być przechowywany?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    60 dni temu
    Syrop możesz przechowywać w lodówce ok. tygodnia.
  • Gość Gość
    60 dni temu
    Skąd wziąć krem o smaku ciasteczek korzennych?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    60 dni temu
    Krem o smaku ciasteczek korzennych jest okazjonalnie dostępny w sklepach Lidl, najczęściej w listopadzie, grudniu i styczniu.
  • Gość Gość
    63 dni temu
    Poproszę o dodanie etykiety do pobrania :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    62 dni temu
    Proszę, link do etykiety: https://kuchnialidla.pl/img/files/syrop-piernikowy-etykiety.pdf

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!