
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Cukier, cukier waniliowy, ziarna kawy wkładamy do garnka. Zalewamy 500 ml wody i powoli zagotowujemy w wysokim garnku, a następnie gotujemy przez 5 minut.
Czekoladę siekamy. Syrop zdejmujemy z ognia i stapiamy w nim czekoladę. Pozostawiamy na 5-10 minut. Następnie zagotowujemy ponownie, dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Gotujemy przez 5 minut, stale mieszając. Syrop przelewamy przez sitko i napełniamy nim wypłukane gorącą wodą, czyste butelki (po 100 ml). Zamykamy i odstawiamy do ostygnięcia. Otwarte butelki przechowujemy w lodówce i zużywamy w krótkim czasie.
Idealnie nadaje się do lodów, gofrów, deserów i kawy.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Młode ziemniaki z grilla w boczku
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Angielskie śniadanie — przepis
- Placuszki z kaszy manny
- Tiramisu pistacjowe z truskawkami
- Szaszłyki z piekarnika
- Frytki z batatów
- Croque madame
- Fit makaron à la carbonara
- Makaron z sosem amatriciana i guanciale
- Suflet czekoladowy
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Spaghetti napoli – przepis
- Gnocchi zapiekane w sosie serowym
- Gnocchi własnej roboty
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Musaka grecka
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (6)
2821 dni temu
A można zapasteryzować żeby przedłużyć trwałość
odpowiedz
2818 dni temu
Nasturcjo, akurat ten syropu nie polecamy pasteryzować. Przygotowany na świeżo jest zdecydowanie lepszy :)
3425 dni temu
jakie to opakowania cukru waniliowego?
odpowiedz
3558 dni temu
a co z kawą?
odpowiedz
3557 dni temu
Drogi Gościu, tak jak w przepisie - ziarna kawy gotujemy wraz z cukrem.
3591 dni temu
Robiłam wczoraj ,jest pyszny ,dzisiaj z naleśnikami...
odpowiedz