Przetwory - Syropy - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Syrop z szypułek truskawek
Nie lubisz wyrzucać resztek, ale nie wiesz, co zrobić z szypułkami truskawek? Oto rozwiązanie! Wypróbuj przepis Kingi na pyszny syrop z szypułek usuniętych z 1 kilograma truskawek.
Syrop piernikowy
Aromatyczny syrop piernikowy, który będzie świetnym dodatkiem do świątecznych kaw i deserów. Koniecznie sprawdź, jak szybko i prosto można go zrobić!
Syrop czekoladowo-kawowy
Gęsty, słodki i niezwykle aromatyczny syrop, który wzbogaci smak niejednego deseru. Jego przygotowanie zajmuje chwilę!
Domowe syropy – sprawdź nasze przepisy
Rozgrzewający syrop imbirowy z przepisu Kuchni Lidla to także trafiony pomysł na imbirowy napój rozcieńczony wodą, ale też aromatyczny dodatek do herbaty, lodów albo lemoniady. Z imbirem przyrządzicie również syrop piernikowy o obłędnym zapachu, wydobywającym się za sprawą połączenia w zgrabną kompozycję goździków, cynamonu, laski wanilii, no i rzecz jasna imbiru. A jeśli lubicie aromat świeżo parzonej kawy, to koniecznie spróbujcie gęstego i słodkiego syropu czekoladowo-kawowego, który w mig postawi was na nogi swym intensywnym w zapachu składem.
Tak ciekawe w recepturze syropy możecie wykorzystać na wiele sposobów. Jednym z popularniejszych jest dodawanie ich do deserów, np. naleśników. Naleśniki z syropem kawowym są zresztą nie tylko idealną propozycją podwieczorku, ale również śniadania czy lunchu. Przekonajcie się sami i sięgnijcie po przepisy Kuchni Lidla! Z kolei zwolennikom nieco bardziej egzotycznych smaków, np. kokosu, warto polecić przepis na naleśniki jogurtowe z syropem kokosowym z sałatką z truskawek i ogórka. To świeże i orzeźwiające zestawienie jest godne uwagi największego łasucha!
Myli się jednak ten, kto sądzi, że syropy nadają się wyłącznie do napojów i deserów. Odważniejszym degustatorom kulinarnych połączeń Kuchnia Lidla proponuje również danie główne, czyli piersi gęsi w syropie z cytrusów z gnocchi. Południowe owoce z dodatkiem ziół i przypraw stanowić będą wyborną okrasę potrawy, która łączy elementy kuchni polskiej i włoskiej. Tego po prostu trzeba spróbować!