
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- sitko o drobnych oczkach
- butelkę o pojemności ok. 300-400 ml
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SZYPUŁKI
Truskawki dokładnie myjemy. Odcinamy lub odrywamy wszystkie szypułki i przekładamy je, wraz z kilkoma truskawkami, do rondelka.
WSKAZÓWKA! Truskawki możesz wykorzystać do przygotowania ciasta jogurtowego z truskawkami wg przepisu Kingi lub odwróconego ciasta z truskawkami wg przepisu Pawła.
KROK 2: GOTUJEMY SYROP
Do szypułek dodajemy erytrytol i zalewamy je wodą. Całość zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 30-40 minut.
KROK 3: PRZELEWAMY SYROP
Gotowy syrop przecedzamy przez sitko o drobnych oczkach i przelewamy do butelki.
Po wystudzeniu syrop przechowujemy w lodówce. Można go podawać z deserami, jako dodatek do wody lub lemoniady.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Angielskie śniadanie — przepis
- Zalewajka
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Pieczona owsianka na 3 sposoby
- Zupa pho z wołowiną
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Spaghetti carbonara
- Corn dog
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
702 dni temu
Super pomysł! Czy syrop gotować pod przykryciem czy bez? Pozdrawiam
odpowiedz
700 dni temu
Możesz nałożyć pokrywkę, jednak nie jest to konieczne. Jeśli się zdecydujesz, najlepiej, aby cały czas była ona uchylona, aby para miała ujście.