Przetwory - Owoce w syropie - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Śliwki w aromatycznym syropie
Zamknij smak lata w słoiczku! Pyszne śliwki w aromatycznym syropie - doskonałe do deserów i ciast!
![Śliwki w aromatycznym syropie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8e5d582b5617-c219a5b0b6-sliwki_kw37_2015.webp)
Skórka pomarańczowa w syropie
Ten słodki dodatek do rozmaitych ciast i deserów, nie tylko na święta, to obowiązkowa pozycja w każdej domowej spiżarni.
![Skórka pomarańczowa w syropie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/225b13b8a35f-77fd04bf36-Spizarnia_Lidla_skorka_pomaranczowa_w_syropie_131767_960x540.webp)
Cytryny z miodem i rumem
Smakowity i rozgrzewający dodatek do herbaty umili długie jesienne wieczory w gronie najbliższych.
![Cytryny z miodem i rumem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/12950a59623a-5b6e32484c-Spizarnia_Lidla_cytryny_z_miodem_i_rumem_131717_960x540.webp)
Gruszki w syropie
Gruszki w syropie, często przyrządzane z goździkami i cynamonem, to jedna z obowiązkowych pozycji w domowej spiżarni, która bez wątpienia powinna znaleźć się na waszej liście przetworów na zimę. Jeśli więc poszukujecie sprawdzonego przepisu na gruszki w syropie, to wzorujcie się na recepturze Kuchni Lidla, dzięki której zamknięcie aromatu tych świeżych owoców w słoikach nie zajmie wam więcej niż 20 minut. Koniecznie sięgnijcie więc po przepis na gruszki w syropie i cieszcie się ich smakiem przez cały rok!
Popularne przepisy na owoce w syropie
Syrop warto przygotować również z innych owoców. W takim zestawieniu sprawdzą się zarówno polskie sezonowe owoce, takie jak truskawki czy śliwki, jak i cytrusy. Przekonajcie się, jak pyszne są cytryny albo pomarańcze w syropie, zwłaszcza kiedy dodane do herbaty rozgrzewają podczas chłodniejszych dni. W przypadku tak aromatycznych owoców jak pomarańcze do przygotowania syropu można też wykorzystać ich skórkę. Spójrzcie na przepisy Kuchni Lidla i wybierzcie owoce, których smak chcielibyście zachować w słoiczku z syropem.
- cytryny z miodem i rumem
- skórka pomarańczowa w syropie
- śliwki w aromatycznym syropie
- mrożone truskawki w syropie waniliowym
Radzimy wypróbować wszystkie przepisy, bo każdy z nich jest propozycją wykorzystania innych owoców i dodatków, które decydują o walorach smakowych.