Mrożone truskawki w syropie waniliowym

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i przekładamy do słoików.

W garnku mieszamy wodę z cukrem i cukrem wanilinowym. Całość gotujemy i trzymamy na ogniu, aż cukier się całkowicie rozpuści. Gotowy syrop odstawiamy do ostygnięcia, a następnie chłodzimy w lodówce.

Zimnym syropem zalewamy truskawki, zostawiając około 2 cm przestrzeni pod nakrętką. Zakręcamy słoiki i wstawiamy do zamrażarki.

Przed użyciem wyjmujemy truskawki z zamrażarki, ustawiamy słoiki do góry dnem i czekamy, aż owoce się rozmrożą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Skórka pomarańczowa w syropie

Ten słodki dodatek do rozmaitych ciast i deserów, nie tylko na święta, to obowiązkowa pozycja w każdej domowej spiżarni.

Skórka pomarańczowa w syropie

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 12 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Cytryny z miodem i rumem

Smakowity i rozgrzewający dodatek do herbaty umili długie jesienne wieczory w gronie najbliższych.

Cytryny z miodem i rumem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 10 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Mus gruszkowy z nutą pomarańczy

Słodki mus gruszkowy z dodatkiem soczystej pomarańczy to idealny dodatek do naleśników, gofrów lub innych deserów.

Mus gruszkowy z nutą pomarańczy

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:15 liczba porcji: 32 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Mus szarlotkowy

Zamknij smak słodkich jabłek w słoikach i zachowaj go na zimę. Przygotuj własny mus szarlotkowy.

Mus szarlotkowy

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 16 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!