Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i przekładamy do słoików.
W garnku mieszamy wodę z cukrem i cukrem wanilinowym. Całość gotujemy i trzymamy na ogniu, aż cukier się całkowicie rozpuści. Gotowy syrop odstawiamy do ostygnięcia, a następnie chłodzimy w lodówce.
Zimnym syropem zalewamy truskawki, zostawiając około 2 cm przestrzeni pod nakrętką. Zakręcamy słoiki i wstawiamy do zamrażarki.
Przed użyciem wyjmujemy truskawki z zamrażarki, ustawiamy słoiki do góry dnem i czekamy, aż owoce się rozmrożą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Nuggetsy z kurczaka
- Makówki śląskie
- Golonka pieczona po bawarsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Burek ze szpinakiem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Boczek pieczony
- Uszka z grzybami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka gyros
- Śledzie po kaszubsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Domek z piernika
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)