Mus szarlotkowy
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotwanie

Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Przekładamy do dużego garnka i wlewamy sok jabłkowy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy, aż jabłka będą miękkie. Zbierającą się na powierzchni piankę usuwamy łyżką.

Zdejmujemy garnek z ognia i za pomocą tłuczka rozgniatamy jabłka na gładkie puree. Dodajemy cukier, przyprawy i sok z cytryny.

Garnek z powrotem stawiamy na małym ogniu i od czasu do czasu mieszając, gotujemy przez około godzinę.

Gotowy mus przekładamy do wyparzonych słoiczków.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Marta Marta
    1879 dni temu
    Uwielbiam jabłka prażone ze słoika,ale taki mus chętnie przygotuję.

    odpowiedz

  • Gosia Gosia
    1879 dni temu
    Często kupuję w Lidlu gotowe jabłka prażone, w tym roku sama robię mus, przepis na pewno wypóbuję.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram