
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotwanie
Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Przekładamy do dużego garnka i wlewamy sok jabłkowy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy, aż jabłka będą miękkie. Zbierającą się na powierzchni piankę usuwamy łyżką.
Zdejmujemy garnek z ognia i za pomocą tłuczka rozgniatamy jabłka na gładkie puree. Dodajemy cukier, przyprawy i sok z cytryny.
Garnek z powrotem stawiamy na małym ogniu i od czasu do czasu mieszając, gotujemy przez około godzinę.
Gotowy mus przekładamy do wyparzonych słoiczków.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Sernik na zimno w słoiku
- Musaka grecka
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Ciasto skubaniec z agrestem
- Gnocchi alla sorrentina – zapiekane gnocchi z pomidorami
- Risotto z cukinią
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Pulpety w sosie własnym
- Spaghetti bolognese
- Zapiekanka ziemniaczana
- Chlebek bananowy
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Kartacze z mięsem
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Corn dog
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
4343 dni temu
Uwielbiam jabłka prażone ze słoika,ale taki mus chętnie przygotuję.
odpowiedz
4343 dni temu
Często kupuję w Lidlu gotowe jabłka prażone, w tym roku sama robię mus, przepis na pewno wypóbuję.
odpowiedz