
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotwanie
Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Przekładamy do dużego garnka i wlewamy sok jabłkowy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy, aż jabłka będą miękkie. Zbierającą się na powierzchni piankę usuwamy łyżką.
Zdejmujemy garnek z ognia i za pomocą tłuczka rozgniatamy jabłka na gładkie puree. Dodajemy cukier, przyprawy i sok z cytryny.
Garnek z powrotem stawiamy na małym ogniu i od czasu do czasu mieszając, gotujemy przez około godzinę.
Gotowy mus przekładamy do wyparzonych słoiczków.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Spaghetti carbonara
- Świąteczne pierniczki
- Ryba z piekarnika
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Przekąski sylwestrowe
- Pieczona ryba po grecku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Golonka pieczona po bawarsku
- Uszka z grzybami
- Łazanki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto marchewkowe
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Kutia
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Śledź w oleju
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Guacamole
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
4438 dni temu
Uwielbiam jabłka prażone ze słoika,ale taki mus chętnie przygotuję.
Odpowiedz
4438 dni temu
Często kupuję w Lidlu gotowe jabłka prażone, w tym roku sama robię mus, przepis na pewno wypóbuję.
Odpowiedz