
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Śliwki myjemy, kroimy na połówki i pozbawiamy pestek. Wodę zagotowujemy z cukrem, cukrem wanilinowym oraz przyprawami, dodajemy sok z cytryny. Słoiki dokładnie myjemy i wyparzamy. Wypełniamy je delikatnie śliwkami (nie ugniatamy owoców, chcemy, by zachowały swój kształt) i zalewamy gorącym syropem. Zamykamy słoiki, wstawiamy do garnka z gorącą wodą (poziom wody musi sięgać trochę ponad połowę wysokości słoika). Gotujemy 10-12 minut.
Gorące słoiki wyjmujemy z garnka, obracamy do góry dnem i pozostawiamy do wystudzenia.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z sosem amatriciana i guanciale
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Corn dog
- Spaghetti carbonara
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Butter chicken
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Papryka faszerowana z oliwkami
- Jak zrobić idealny bekon?
- Jak robić ozdoby z masy cukrowej?
- Jak myć warzywa i owoce?
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zalewajka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
2159 dni temu
Przecież ta ilość syropu nie starcza nawet na połowę tei ilości śliwek!!!
odpowiedz