Owsiankowe latte z granolą

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • spieniacz do mleka

Sposób przygotowania:

KROK 1: GOTUJEMY OWSIANKĘ

W rondelku umieszczamy płatki owsiane, sól, syrop klonowy i cynamon. Całość zalewamy 200 ml napoju ryżowo-migdałowego i gotujemy na małym ogniu, aż płatki zmiękną.

KROK 2: PODAJEMY OWSIANKOWE LATTE

Pozostałe 200 ml napoju roślinnego spieniamy, dodajemy do płatków i delikatnie mieszamy. Tak przygotowany napój przelewamy do szklanek, dodajemy espresso i całość dekorujemy granolą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!