Kuchnia hiszpańsko-portugalska - Jajecznica - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Jak zrobić jajecznicę?
Jajecznica z tradycyjnego przepisu to prosta i szybka wariacja kulinarna na temat jajek. Znana w większości kultur metoda smażenia jajek na patelni trafia w wiele gustów smakowych. Stąd też próżno szukać osoby, która nigdy nie jadłaby jajecznicy albo nie wiedziała, jak ją zrobić. Klasyczna jajecznica na maśle to podstawa. Wystarczy na patelni roztopić masło, a następnie dodać zmieszane wcześniej w misce z solą oraz pieprzem jajka. Ciągle mieszając, czekamy, aż jajka się zetną w takim stopniu, jak lubimy. Proste, prawda? Kuchnia Lidla podpowie wam krok po kroku nie tylko, jak zrobić jajecznicę na 3 sposoby, ale również z czym najlepiej jajecznicę podawać. Spójrzcie tylko!
Jajecznica – podpowiadamy, z czym można ją przyrządzić!
Jajecznica z cebulą to, podobnie jak chleb z masłem, swego rodzaju klasyczny składnik śniadania. Cebula nadaje jej wyjątkowy aromat i smak, dlatego warto o niej zawsze pamiętać. Dodatkowy efekt uzyskacie, przyrządzając jajecznicę z boczkiem. Przepis na klasyczną jajecznicę znajdziecie w Kuchni Lidla. Sprawdźcie również pozostałe pomysły na jajecznicę, wśród których są również te na kremową jajecznicę z pomidorami i mlekiem oraz pikantną wersję jajecznicy z kabanosami, czarnymi oliwkami i papryczką chili. A smakoszom ryb Kuchnia Lidla radzi spróbować smażonego filetu z tołpygi w jajecznicy. Przekonajcie się, że jajecznica z rybą to niebanalny pomysł na pyszne danie. Jeśli nie przepadacie akurat za tołpygą, to zawsze możecie zastąpić ją innym gatunkiem ryby. Jajecznica będzie smakować wybornie np. z tuńczykiem albo łososiem.