Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KLASYCZNA JAJECZNICA
Cebulę siekamy w drobną kostkę, boczek kroimy na mniejsze kawałki. Jajka wbijamy do miseczki. Na patelni roztapiamy masło. Pokrojoną cebulę wrzucamy na patelnię i czekamy, aż się zeszkli. Jajka doprawiamy solą i pieprzem, a następnie rozbijamy za pomocą trzepaczki. Do podsmażonej cebuli dodajemy boczek i lekko podsmażamy. Wlewamy jajka na patelnię i cały czas mieszamy. Kiedy jajka się zetną, przekładamy je do miseczki. Siekamy szczypiorek i posypujemy nim gotową jajecznicę.
KREMOWA JAJECZNICA Z POMIDORAMI
Jajka wbijamy do miseczki. Wycinamy środek pomidora, pozostałą część kroimy w kostkę i dodajemy do jajek. Wlewamy mleko, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Na patelni rozpuszczamy masło. Wlewamy jajka i cały czas mieszamy. Kiedy jajka się zetną, przekładamy jajecznicę do miseczki. Dekorujemy listkami bazylii.
JAJECZNICA NA OSTRO
Cebulę siekamy w drobną kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło. Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojoną cebulę wrzucamy na patelnię. Oliwki drobno siekamy, pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki i wszystko dodajemy do cebuli. Niewielką ilość papryczki chili (razem z nasionami) drobno siekamy i także wrzucamy na patelnię. Stopień ostrości dopasowujemy do preferencji smakowych. Jajka wbijamy do miseczki, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Wlewamy na patelnię i czekamy, aż wszystko się zetnie (tym razem nie mieszamy!). Delikatnie rozgarniamy jajecznicę łopatką. Gotową jajecznicę przekładamy do miseczki.
Zobacz podobne
przepisy
Faszerowane pomidorki koktajlowe
Niespodziewana wizyta gości? Warto mieć w zanadrzu szybki przepis na ciepłą pomidorową przekąskę z serowym farszem.
Jajka faszerowane pastą z kawioru
Pyszna przekąska na przyjęcie – jajka faszerowane wyśmienitą pastą z kawioru, podane z gałązką koperku i pieczywem.
Jajko pieczone w awokado
Pyszny sposób na udane śniadanie w zdrowym i efektownym stylu – połówki awokado zapieczone z jajkiem i posypane boczkiem.
Tołpyga w jajecznicy
Smażony filet z tołpygi przygotowany w niebanalny, a jednocześnie prosty i szybki sposób – w połączeniu z jajecznicą.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Domek z piernika
- Pistacjowy sernik baskijski
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Sałatka gyros
- Golonka pieczona po bawarsku
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Kutia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Kapusta z grochem
- Wegańska ryba po grecku
- Ryba po japońsku
- Pierogi z kapustą i grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
1018 dni temu
Jajecznica na ostro przepyszna,rewelacja polecam wszystkim gorąco:)
odpowiedz
1349 dni temu
A gdzie normalny przepis 2 3 jajka olej patelnia i to wszystko
odpowiedz
1407 dni temu
Super przepis pzdro
odpowiedz
1419 dni temu
klasyczną jajecznicę ja robiłem 6 minut a nie 15 sekund
odpowiedz
2004 dni temu
Jajecznica na ostro świetna! Oliwki dodają jej charakteru!
odpowiedz
2003 dni temu
Cieszymy się, że przepis przypadł Ci do gustu!
2081 dni temu
hehe
odpowiedz
2017 dni temu
Hehe
1738 dni temu
hehe