Faszerowane pomidorki koktajlowe
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Spodnią część pomidorków odcinamy (pomidorki będziemy układać górną częścią do dołu) i ostrożnie za pomocą łyżeczki wydrążamy miąższ. Wnętrze pomidorków oprószamy solą i układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.

Starty ser, pietruszkę, bazylię oraz miękkie masło przekładamy do blendera. Z kromek chleba odcinamy skórki, miąższ kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do pozostałych składników. Całość miksujemy, aż masa zacznie wyglądem przypominać kruszonkę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Gotową masą ciasno napełniamy pomidorki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez mniej więcej 20 minut, aż wierzch farszu się przyrumieni. Podajemy zaraz po upieczeniu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1388 dni temu
    Drogi Gościu, możesz zastąpić ser Grana Padano na przykład parmezanem lub innym, podobnym, twardym serem.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1388 dni temu
    czy moze byc jakis inny zwykly zolty ser do tego przepisu??

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram