Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Spodnią część pomidorków odcinamy (pomidorki będziemy układać górną częścią do dołu) i ostrożnie za pomocą łyżeczki wydrążamy miąższ. Wnętrze pomidorków oprószamy solą i układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Starty ser, pietruszkę, bazylię oraz miękkie masło przekładamy do blendera. Z kromek chleba odcinamy skórki, miąższ kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do pozostałych składników. Całość miksujemy, aż masa zacznie wyglądem przypominać kruszonkę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotową masą ciasno napełniamy pomidorki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez mniej więcej 20 minut, aż wierzch farszu się przyrumieni. Podajemy zaraz po upieczeniu.
Zobacz podobne
przepisy
Kuleczki z gorgonzoli i rozmarynu
Pyszna serowa przekąska z dodatkiem wina, doprawiona płatkami migdałów i rozmarynem oczaruje gości na każdym przyjęciu!
Smażone kuleczki z cukinii
Znane warzywo podane w mniej znany sposób: w postaci małych panierowanych kuleczek z dodatkiem dwóch serów i cebuli.
Pomidory faszerowane z purée pachnącym czosnkiem i z oliwkami
Potrawa rodem z Grecji, uwielbiana we Francji. Ty też pokochasz soczyste pomidory wypełnione, mięsnym farszem.
Pieczarki faszerowane ze szpinakiem
Smakowita propozycja szybkiej, ciepłej przekąski: pieczarki faszerowane masą szpinakową z suszonymi pomidorami i serem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Uszka z grzybami
- Ryba po japońsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto na pierogi
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Piernik staropolski
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Błyskawiczne pierniczki
- Sałatka gyros
- Wegańska ryba po grecku
- Dorsz w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
3634 dni temu
Drogi Gościu, możesz zastąpić ser Grana Padano na przykład parmezanem lub innym, podobnym, twardym serem.
odpowiedz
3634 dni temu
czy moze byc jakis inny zwykly zolty ser do tego przepisu??
odpowiedz