Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Gorgonzolę i kremowy twarożek przekładamy do blendera. Obieramy z listków gałązkę rozmarynu, listki dodajemy do serów wraz z białym winem i całość miksujemy, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce przez mniej więcej 1 godzinę.
W międzyczasie płatki migdałów prażymy na suchej patelni. Gdy zaczną nabierać złotego koloru, zdejmujemy je z patelni i bardzo drobno siekamy.
Ze schłodzonej masy formujemy niewielkie kuleczki (możemy robić to za pomocą łyżki do melona), a następnie obtaczamy je w płatkach migdałów. Całość ponownie chłodzimy.
Przed podaniem dekorujemy kulki z sera odrobiną rozmarynu i układamy na półmisku.
Zobacz podobne
przepisy
Gnocchi w sosie z gorgonzoli
Małe kluseczki podane w towarzystwie pysznego kremowego sosu na bazie śmietany i sera gorgonzola oczarują podniebienie.
Makaron tagliolini z kalafiorem i goździkami
Klasyczne makaronowe wstążki z oryginalnym warzywnym sosem. Goździki dodają tej potrawie niepowtarzalnego smaku.
Pieczona mozzarella z pomidorami
Ser zawinięty w plastry szynki, zapieczony z pomidorami i pesto. Przepis na doskonałą przystawkę we włoskim stylu.
Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
Pyszne danie we włoskim stylu! Ser mascarpone doskonale łączy się z pozostałymi składnikami i tworzy idealną kompozycję.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Jagodowe mascarpone
- Babka wielkanocna
- Szałwiowe medaliony z polędwiczek z grilla
- Ptysie z kremem śmietankowo-waniliowym i malinami lub truskawkami
- Muffiny bananowe z czekoladą
- Koktajl waniliowo-malinowy z bazylią
- Zupa z pieczonego kalafiora i czosnku z marchewką i truflowym pesto
- Fontanna czekoladowa (fondue)
- Jajka faszerowane awokado
- Szaszłyki z grzybami i cukinią w marynacie czosnkowej
- Drożdżowy zawijaniec z migdałami
- Crostini z szynką i brzoskwiniami
- Agrestowe ciasto jogurtowe z płatkami owsianymi
- Kokosowy sernik na bezglutenowym spodzie
- Zupa krem z kukurydzy
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Pstrąg w papilotach z czosnkowymi ziemniakami
- Cooler z sorbetem i melonem
- Budyń waniliowy z jabłkami
- Ciabatta z wegańskimi klopsikami
- Orzechowa caponata z pieczonym dorszem
- Ciasteczka cytrynowe
- Walentynkowy budyń czekoladowy
- Grillowane żeberka z plackami ziemniaczanymi
- Szaszłyki wieprzowe
- Kung pao z tofu i boczniakami
- Trifle makaronikowe
- Humus bowl i koktajl owocowo-warzywny
- Ciasto "pszczółka" z orzechami włoskimi
- Dorada pieczona na grillu z grillowanym ananasem i sosem ze świeżych pomidorów
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
3167 dni temu
bardzo dobre, aczkolwiek trzeba uważać z rozmarynem
odpowiedz
3727 dni temu
Drogi Gościu, tak, najlepsze będzie wino wytrawne.
odpowiedz
3727 dni temu
wino wytrawne?
odpowiedz
3874 dni temu
Tak, dokładnie, o taki twarożek chodzi.
odpowiedz
3874 dni temu
Kremowy twarożek czyli twarożek w stylu Fromello? :-)
odpowiedz