Kuleczki z gorgonzoli i rozmarynu
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Gorgonzolę i kremowy twarożek przekładamy do blendera. Obieramy z listków gałązkę rozmarynu, listki dodajemy do serów wraz z białym winem i całość miksujemy, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce przez mniej więcej 1 godzinę.

W międzyczasie płatki migdałów prażymy na suchej patelni. Gdy zaczną nabierać złotego koloru, zdejmujemy je z patelni i bardzo drobno siekamy.

Ze schłodzonej masy formujemy niewielkie kuleczki (możemy robić to za pomocą łyżki do melona), a następnie obtaczamy je w płatkach migdałów. Całość ponownie chłodzimy.

Przed podaniem dekorujemy kulki z sera odrobiną rozmarynu i układamy na półmisku.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Hans Hans
    924 dni temu
    bardzo dobre, aczkolwiek trzeba uważać z rozmarynem

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1484 dni temu
    Drogi Gościu, tak, najlepsze będzie wino wytrawne.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1484 dni temu
    wino wytrawne?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1630 dni temu
    Tak, dokładnie, o taki twarożek chodzi.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1631 dni temu
    Kremowy twarożek czyli twarożek w stylu Fromello? :-)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram