Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Gorgonzolę i kremowy twarożek przekładamy do blendera. Obieramy z listków gałązkę rozmarynu, listki dodajemy do serów wraz z białym winem i całość miksujemy, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce przez mniej więcej 1 godzinę.
W międzyczasie płatki migdałów prażymy na suchej patelni. Gdy zaczną nabierać złotego koloru, zdejmujemy je z patelni i bardzo drobno siekamy.
Ze schłodzonej masy formujemy niewielkie kuleczki (możemy robić to za pomocą łyżki do melona), a następnie obtaczamy je w płatkach migdałów. Całość ponownie chłodzimy.
Przed podaniem dekorujemy kulki z sera odrobiną rozmarynu i układamy na półmisku.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Burek ze szpinakiem
 - Sałatka gyros
 - Ryba z piekarnika
 - Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
 - Pistacjowy sernik baskijski
 - Krokiety z mięsem
 - Śledzie po kaszubsku
 - Domek z piernika
 - Makówki śląskie
 - Przekąski sylwestrowe
 - Najlepsza sałatka z tortellini
 - Zupa grzybowa z makaronem
 - Świąteczne pierniczki
 - Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
 - Nuggetsy z kurczaka
 - Śledź w oleju
 - Guacamole
 - Piernik świąteczny
 - Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
 - Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (5)
3556 dni temu
bardzo dobre, aczkolwiek trzeba uważać z rozmarynem
Odpowiedz
4116 dni temu
Drogi Gościu, tak, najlepsze będzie wino wytrawne.
Odpowiedz
4116 dni temu
wino wytrawne?
Odpowiedz
4262 dni temu
Tak, dokładnie, o taki twarożek chodzi.
Odpowiedz
4263 dni temu
Kremowy twarożek czyli twarożek w stylu Fromello? :-)
Odpowiedz