Kuleczki z gorgonzoli i rozmarynu

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Gorgonzolę i kremowy twarożek przekładamy do blendera. Obieramy z listków gałązkę rozmarynu, listki dodajemy do serów wraz z białym winem i całość miksujemy, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce przez mniej więcej 1 godzinę.

W międzyczasie płatki migdałów prażymy na suchej patelni. Gdy zaczną nabierać złotego koloru, zdejmujemy je z patelni i bardzo drobno siekamy.

Ze schłodzonej masy formujemy niewielkie kuleczki (możemy robić to za pomocą łyżki do melona), a następnie obtaczamy je w płatkach migdałów. Całość ponownie chłodzimy.

Przed podaniem dekorujemy kulki z sera odrobiną rozmarynu i układamy na półmisku.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Gnocchi w sosie z gorgonzoli

Małe kluseczki podane w towarzystwie pysznego kremowego sosu na bazie śmietany i sera gorgonzola oczarują podniebienie.

Gnocchi w sosie z gorgonzoli

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Makaron tagliolini z kalafiorem i goździkami

Klasyczne makaronowe wstążki z oryginalnym warzywnym sosem. Goździki dodają tej potrawie niepowtarzalnego smaku.

Makaron tagliolini z kalafiorem i goździkami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Pieczona mozzarella z pomidorami

Ser zawinięty w plastry szynki, zapieczony z pomidorami i pesto. Przepis na doskonałą przystawkę we włoskim stylu.

Pieczona mozzarella z pomidorami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone

Pyszne danie we włoskim stylu! Ser mascarpone doskonale łączy się z pozostałymi składnikami i tworzy idealną kompozycję.

Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (5)

Avatar
  • Hans Hans
    3430 dni temu
    bardzo dobre, aczkolwiek trzeba uważać z rozmarynem

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3990 dni temu
    Drogi Gościu, tak, najlepsze będzie wino wytrawne.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3990 dni temu
    wino wytrawne?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4136 dni temu
    Tak, dokładnie, o taki twarożek chodzi.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4137 dni temu
    Kremowy twarożek czyli twarożek w stylu Fromello? :-)

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!