Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Gorgonzolę i kremowy twarożek przekładamy do blendera. Obieramy z listków gałązkę rozmarynu, listki dodajemy do serów wraz z białym winem i całość miksujemy, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce przez mniej więcej 1 godzinę.
W międzyczasie płatki migdałów prażymy na suchej patelni. Gdy zaczną nabierać złotego koloru, zdejmujemy je z patelni i bardzo drobno siekamy.
Ze schłodzonej masy formujemy niewielkie kuleczki (możemy robić to za pomocą łyżki do melona), a następnie obtaczamy je w płatkach migdałów. Całość ponownie chłodzimy.
Przed podaniem dekorujemy kulki z sera odrobiną rozmarynu i układamy na półmisku.
Zobacz podobne
przepisy
Gnocchi w sosie z gorgonzoli
Małe kluseczki podane w towarzystwie pysznego kremowego sosu na bazie śmietany i sera gorgonzola oczarują podniebienie.
Makaron tagliolini z kalafiorem i goździkami
Klasyczne makaronowe wstążki z oryginalnym warzywnym sosem. Goździki dodają tej potrawie niepowtarzalnego smaku.
Pieczona mozzarella z pomidorami
Ser zawinięty w plastry szynki, zapieczony z pomidorami i pesto. Przepis na doskonałą przystawkę we włoskim stylu.
Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
Pyszne danie we włoskim stylu! Ser mascarpone doskonale łączy się z pozostałymi składnikami i tworzy idealną kompozycję.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Błyskawiczne pierniczki
- Wegańska ryba po grecku
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Świąteczne pierniczki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka gyros
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
3231 dni temu
bardzo dobre, aczkolwiek trzeba uważać z rozmarynem
odpowiedz
3791 dni temu
Drogi Gościu, tak, najlepsze będzie wino wytrawne.
odpowiedz
3791 dni temu
wino wytrawne?
odpowiedz
3937 dni temu
Tak, dokładnie, o taki twarożek chodzi.
odpowiedz
3937 dni temu
Kremowy twarożek czyli twarożek w stylu Fromello? :-)
odpowiedz