Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Gorgonzolę i kremowy twarożek przekładamy do blendera. Obieramy z listków gałązkę rozmarynu, listki dodajemy do serów wraz z białym winem i całość miksujemy, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce przez mniej więcej 1 godzinę.
W międzyczasie płatki migdałów prażymy na suchej patelni. Gdy zaczną nabierać złotego koloru, zdejmujemy je z patelni i bardzo drobno siekamy.
Ze schłodzonej masy formujemy niewielkie kuleczki (możemy robić to za pomocą łyżki do melona), a następnie obtaczamy je w płatkach migdałów. Całość ponownie chłodzimy.
Przed podaniem dekorujemy kulki z sera odrobiną rozmarynu i układamy na półmisku.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Burek ze szpinakiem
- Sałatka gyros
- Ryba z piekarnika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Krokiety z mięsem
- Śledzie po kaszubsku
- Domek z piernika
- Makówki śląskie
- Przekąski sylwestrowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Zupa grzybowa z makaronem
- Świąteczne pierniczki
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Nuggetsy z kurczaka
- Śledź w oleju
- Guacamole
- Piernik świąteczny
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (5)
3557 dni temu
bardzo dobre, aczkolwiek trzeba uważać z rozmarynem
Odpowiedz
4117 dni temu
Drogi Gościu, tak, najlepsze będzie wino wytrawne.
Odpowiedz
4117 dni temu
wino wytrawne?
Odpowiedz
4263 dni temu
Tak, dokładnie, o taki twarożek chodzi.
Odpowiedz
4264 dni temu
Kremowy twarożek czyli twarożek w stylu Fromello? :-)
Odpowiedz