Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Gorgonzolę kruszymy na mniejsze kawałki i przekładamy do garnka. Dodajemy śmietanę i tarty ser parmigiano reggiano. Całość podgrzewamy, aż ser się rozpuści, a składniki dokładnie połączą. Do sosu dodajemy gnocchi i całość podgrzewamy razem, aż sos lekko zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Jak podawać
Nakładamy na talerze i dekorujemy listkami świeżej bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczona mozzarella z pomidorami
Ser zawinięty w plastry szynki, zapieczony z pomidorami i pesto. Przepis na doskonałą przystawkę we włoskim stylu.
Kuleczki z gorgonzoli i rozmarynu
Pyszna serowa przekąska z dodatkiem wina, doprawiona płatkami migdałów i rozmarynem oczaruje gości na każdym przyjęciu!
Makaron tagliolini z kalafiorem i goździkami
Klasyczne makaronowe wstążki z oryginalnym warzywnym sosem. Goździki dodają tej potrawie niepowtarzalnego smaku.
Pappardelle ragout bianco według Karola Okrasy
Makaronowe wstążki z jasnym warzywnym sosem i dodatkiem mięsa mielonego. Pyszna wariacja na temat kuchni włoskiej.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierożki z łososiem polane bazyliowym masłem
- Warkocz z szynką schwarzwaldzką i kwaśną śmietaną
- Królik w sosie pieczarkowym
- Dorada z grilla z sosem cytrynowym
- Smażona ryba w sezamie z azjatycką sałatką z ogórków
- Gnocchi z grzybami i brukselką
- Sałatka z winogron
- Okoń morski w sosie cytrusowym
- Krewetki na cukinii
- Pieczony kurczak z serem gorgonzola, gruszkami i orzechami włoskimi z zapiekanką z cukinią
- Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
- Ryż basmati z kurczakiem w sosie pomarańczowym
- Gnocchi z pesto z rukoli
- Schab ze szpinakiem i serem gorgonzola
- Smażone krążki cebuli w cieście piwnym
- Tarta z gruszką i gorgonzolą
- Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
- Makaron z łososiem i awokado
- Zupa krem z brokułów z paskami łososia
- Grillowany filet z łososia z salsą z mango, kolendrą, miętą i ryżem basmati
- Sałatka śniadaniowa z chorizo
- Pinsa verde
- Gruszki parowane w białym winie
- Tarta z czerstwego pieczywa
- Pomidory truskawkowe z marynowaną cebulką
- Makaron z boczkiem i brukselką
- Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
- Orzechowe babeczki z kubka
- Kanapka z grillowanym serem halloumi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (10)
296 dni temu
Przepyszne! Robione oczywiście na gorgonzoli Pilos. Sztos :)
odpowiedz
2759 dni temu
Uzyj kopytek :) tez spoko ;)
odpowiedz
2923 dni temu
CZY GNOCCHI SA DOSTEPNE W LIDLU NA CODZIEN?CZY TYLKO NA TYDZIEN WŁOSKI?PYTAM GDYZ SZUKAM ICH I NIE MOGE NIGDZIE ZNALEZC.KASIA
odpowiedz
2923 dni temu
Gotowe gnocchi dostępne są w tygodniu włoskim :) Pozdrawiamy!
3604 dni temu
Drogi Gościu jeśli przygotowujesz gnocchi samodzielnie, to należy je najpierw ugotować. W ofercie sklepów Lidl były dostępne gnocchi już ugotowane, dlatego takie należało dodać bezpośrednio do sosu.
odpowiedz
3604 dni temu
czy ugotowac gnocchi czy na sucho gnocchi do sosu?
odpowiedz
3629 dni temu
polecam najbardziej na świecie
odpowiedz
3725 dni temu
Nic bardziej mylnego, gnocchi nie mają nic wspólnego z polskimi kopytkami.
odpowiedz
3861 dni temu
Gnocci to takie polskie "kopytka".
odpowiedz
3864 dni temu
Szkoda, ze nie ma przepisu na gnocchi.
odpowiedz