Gnocchi w sosie z gorgonzoli

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Gorgonzolę kruszymy na mniejsze kawałki i przekładamy do garnka. Dodajemy śmietanę i tarty ser parmigiano reggiano. Całość podgrzewamy, aż ser się rozpuści, a składniki dokładnie połączą. Do sosu dodajemy gnocchi i całość podgrzewamy razem, aż sos lekko zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Jak podawać

Nakładamy na talerze i dekorujemy listkami świeżej bazylii.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (10)

Dodaj swój komentarz
Avatar
  • Werka Werka
    642 dni temu
    Przepyszne! Robione oczywiście na gorgonzoli Pilos. Sztos :)

    Odpowiedz

  • Gruch Gruch
    3105 dni temu
    Uzyj kopytek :) tez spoko ;)

    Odpowiedz

  • Gość Gość
    3269 dni temu
    CZY GNOCCHI SA DOSTEPNE W LIDLU NA CODZIEN?CZY TYLKO NA TYDZIEN WŁOSKI?PYTAM GDYZ SZUKAM ICH I NIE MOGE NIGDZIE ZNALEZC.KASIA

    Odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3269 dni temu
    Gotowe gnocchi dostępne są w tygodniu włoskim :) Pozdrawiamy!
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3950 dni temu
    Drogi Gościu jeśli przygotowujesz gnocchi samodzielnie, to należy je najpierw ugotować. W ofercie sklepów Lidl były dostępne gnocchi już ugotowane, dlatego takie należało dodać bezpośrednio do sosu.

    Odpowiedz

  • Gość Gość
    3950 dni temu
    czy ugotowac gnocchi czy na sucho gnocchi do sosu?

    Odpowiedz

  • sucharka sucharka
    3975 dni temu
    polecam najbardziej na świecie

    Odpowiedz

  • Gość Gość
    4070 dni temu
    Nic bardziej mylnego, gnocchi nie mają nic wspólnego z polskimi kopytkami.

    Odpowiedz

  • Muerte Muerte
    4207 dni temu
    Gnocci to takie polskie "kopytka".

    Odpowiedz

  • Marcin Chałat Marcin Chałat
    4210 dni temu
    Szkoda, ze nie ma przepisu na gnocchi.

    Odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl