Gnocchi w sosie z gorgonzoli
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Gorgonzolę kruszymy na mniejsze kawałki i przekładamy do garnka. Dodajemy śmietanę i tarty ser parmigiano reggiano. Całość podgrzewamy, aż ser się rozpuści, a składniki dokładnie połączą. Do sosu dodajemy gnocchi i całość podgrzewamy razem, aż sos lekko zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Jak podawać

Nakładamy na talerze i dekorujemy listkami świeżej bazylii.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (9)

Avatar
  • Gruch Gruch
    400 dni temu
    Uzyj kopytek :) tez spoko ;)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    565 dni temu
    CZY GNOCCHI SA DOSTEPNE W LIDLU NA CODZIEN?CZY TYLKO NA TYDZIEN WŁOSKI?PYTAM GDYZ SZUKAM ICH I NIE MOGE NIGDZIE ZNALEZC.KASIA

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    565 dni temu
    Gotowe gnocchi dostępne są w tygodniu włoskim :) Pozdrawiamy!
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1246 dni temu
    Drogi Gościu jeśli przygotowujesz gnocchi samodzielnie, to należy je najpierw ugotować. W ofercie sklepów Lidl były dostępne gnocchi już ugotowane, dlatego takie należało dodać bezpośrednio do sosu.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1246 dni temu
    czy ugotowac gnocchi czy na sucho gnocchi do sosu?

    odpowiedz

  • sucharka sucharka
    1270 dni temu
    polecam najbardziej na świecie

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1366 dni temu
    Nic bardziej mylnego, gnocchi nie mają nic wspólnego z polskimi kopytkami.

    odpowiedz

  • Muerte Muerte
    1502 dni temu
    Gnocci to takie polskie "kopytka".

    odpowiedz

  • Marcin Chałat Marcin Chałat
    1505 dni temu
    Szkoda, ze nie ma przepisu na gnocchi.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram