
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Gorgonzolę kruszymy na mniejsze kawałki i przekładamy do garnka. Dodajemy śmietanę i tarty ser parmigiano reggiano. Całość podgrzewamy, aż ser się rozpuści, a składniki dokładnie połączą. Do sosu dodajemy gnocchi i całość podgrzewamy razem, aż sos lekko zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Jak podawać
Nakładamy na talerze i dekorujemy listkami świeżej bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczona mozzarella z pomidorami
Ser zawinięty w plastry szynki, zapieczony z pomidorami i pesto. Przepis na doskonałą przystawkę we włoskim stylu.

Kuleczki z gorgonzoli i rozmarynu
Pyszna serowa przekąska z dodatkiem wina, doprawiona płatkami migdałów i rozmarynem oczaruje gości na każdym przyjęciu!

Makaron tagliolini z kalafiorem i goździkami
Klasyczne makaronowe wstążki z oryginalnym warzywnym sosem. Goździki dodają tej potrawie niepowtarzalnego smaku.

Pappardelle ragout bianco według Karola Okrasy
Makaronowe wstążki z jasnym warzywnym sosem i dodatkiem mięsa mielonego. Pyszna wariacja na temat kuchni włoskiej.

Zobacz przepisy
na święta
- Zupa chrzanowa
- Babka wielkanocna
- Murzin wielkanocny
- Babka gotowana waniliowo-czekoladowa
- Ciasto szpinakowe à la jajka sadzone
- Karmelowy sernik z rosą
- Babka bananowa
- Jajka faszerowane pieczarkami
- Babeczki leśny mech
- Sernik pistacjowy
- Sernik z wiśniami
- Klops z jajkiem
- Pasztet z królika z suszonymi pomidorami i wątróbką
- Wielkanocna baba drożdżowa
- Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i oliwkami
- Zakwas na żurek
- Jajka faszerowane z szynką
- Barszcz biały z kiełbasą
- Mazurek królewski
- Pasta jajeczna z awokado
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (10)
419 dni temu
Przepyszne! Robione oczywiście na gorgonzoli Pilos. Sztos :)
odpowiedz
2882 dni temu
Uzyj kopytek :) tez spoko ;)
odpowiedz
3046 dni temu
CZY GNOCCHI SA DOSTEPNE W LIDLU NA CODZIEN?CZY TYLKO NA TYDZIEN WŁOSKI?PYTAM GDYZ SZUKAM ICH I NIE MOGE NIGDZIE ZNALEZC.KASIA
odpowiedz
3046 dni temu
Gotowe gnocchi dostępne są w tygodniu włoskim :) Pozdrawiamy!
3727 dni temu
Drogi Gościu jeśli przygotowujesz gnocchi samodzielnie, to należy je najpierw ugotować. W ofercie sklepów Lidl były dostępne gnocchi już ugotowane, dlatego takie należało dodać bezpośrednio do sosu.
odpowiedz
3727 dni temu
czy ugotowac gnocchi czy na sucho gnocchi do sosu?
odpowiedz
3752 dni temu
polecam najbardziej na świecie
odpowiedz
3848 dni temu
Nic bardziej mylnego, gnocchi nie mają nic wspólnego z polskimi kopytkami.
odpowiedz
3984 dni temu
Gnocci to takie polskie "kopytka".
odpowiedz
3987 dni temu
Szkoda, ze nie ma przepisu na gnocchi.
odpowiedz