Makaron tagliolini z kalafiorem i goździkami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

W garnku o grubym dnie rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i podsmażamy, aż się zeszkli. Dodajemy pokrojone pomidory z puszki i całość gotujemy około 5 minut, mieszając od czasu do czasu.

Do sosu dodajemy bulion, goździki oraz podzielone na niewielkie części różyczki kalafiora. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy około 30-40 minut, aż kalafior zmięknie.

Gdy sos będzie już gotowy, osobno w dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę, wrzucamy makaron i gotujemy, aż będzie al dente. Z sosu wyjmujemy goździki. Makaron odcedzamy, przekładamy do garnka z sosem i całość trzymamy na ogniu jeszcze przez minutę. Na końcu dodajemy starty drobno ser, mieszamy i natychmiast nakładamy na talerze.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    531 dni temu
    Gotujemy40 minut niewielkie części różyczki kalafiora? To co z tego wyjdzie papka kalafiorowo-pomidorowa.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    530 dni temu
    Kalafior gotujemy do miękkości, oczywiście może to zająć mniej czasu :)
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1300 dni temu
    diablo38, cieszymy się i zachęcamy do wypróbowania innych przepisów Kuchni Lidla!

    odpowiedz

  • diablo38 diablo38
    1303 dni temu
    Szkoda ze nie mozna wstawiac swoich fotek z takimi samymi potrawami. Musze przyznac ze przepisy LIDLA sa naprawde w deche. Kilkanascie potraw juz przygotowalem z ich przepisow i bylo naprawde spoko. Pozdrawiam wszystkich i polecam. :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1387 dni temu
    Pyszne.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram