
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Jajka wbijamy do miski i bełtamy. Chorizo kroimy w kostkę, a dymkę drobno siekamy.
KROK 2: PODSMAŻAMY CHORIZO
Chorizo smażymy na suchej patelni na średnim ogniu, aż wytopi się tłuszcz, a kiełbasa będzie zarumieniona i chrupiąca. Gotową kiełbasę przesuwamy na bok patelni.
KROK 3: SMAŻYMY JAJECZNICĘ
Na patelnię, obok chorizo, wlewamy jajka i podsmażamy je przez moment. Następnie mieszamy je z kiełbasą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i smażymy jeszcze chwilę, aby jajka się ścięły, jednak nie stały się suche. Tak przygotowaną jajecznicę zdejmujemy z ognia, mieszamy z posiekaną dymką i podajemy z kwaśną śmietaną.
WSKAZÓWKA! Świetnym dodatkiem do jajecznicy z chorizo będzie także awokado i chleb pełnoziarnisty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wielkanocny koktajl serniczkowy
- Wielkanocny deser w pucharkach
- Ciasto cytrynowo-pomarańczowe z migdałami
- Tradycyjne powidła śliwkowo-czekoladowe
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
- Mazurek z kremem pistacjowym
- Mazurek kajmakowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Babka majonezowa limonkowa
- Sernik z kajmakiem i migdałami
- Makowiec drożdżowy
- Babka marmurkowa
- Kotlety jajeczne
- Sernik bez spodu
- Tradycyjny żurek na zakwasie
- Zupa chrzanowa
- Babka wielkanocna
- Murzin wielkanocny
- Babka gotowana waniliowo-czekoladowa
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
523 dni temu
Jajecznica z chorizo, mniam !
Odpowiedz