
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Jajka wbijamy do miski i bełtamy. Chorizo kroimy w kostkę, a dymkę drobno siekamy.
KROK 2: PODSMAŻAMY CHORIZO
Chorizo smażymy na suchej patelni na średnim ogniu, aż wytopi się tłuszcz, a kiełbasa będzie zarumieniona i chrupiąca. Gotową kiełbasę przesuwamy na bok patelni.
KROK 3: SMAŻYMY JAJECZNICĘ
Na patelnię, obok chorizo, wlewamy jajka i podsmażamy je przez moment. Następnie mieszamy je z kiełbasą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i smażymy jeszcze chwilę, aby jajka się ścięły, jednak nie stały się suche. Tak przygotowaną jajecznicę zdejmujemy z ognia, mieszamy z posiekaną dymką i podajemy z kwaśną śmietaną.
WSKAZÓWKA! Świetnym dodatkiem do jajecznicy z chorizo będzie także awokado i chleb pełnoziarnisty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Świąteczne pierniczki
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ryba z piekarnika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto marchewkowe
- Guacamole
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Domek z piernika
- Zupa grzybowa z makaronem
- Makowiec japoński
- Ciasto na pierogi
- Piernik świąteczny
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Łazanki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
538 dni temu
Jajecznica z chorizo, mniam !
Odpowiedz