zobacz film

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZESMAŻAMY SKŁADNIKI JAJECZNICY
Cebulę siekamy w drobną kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło. Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojoną cebulę wrzucamy na patelnię. Oliwki drobno siekamy, pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki i wszystko dodajemy do cebuli. Niewielką ilość papryczki chili (razem z nasionami) drobno siekamy i także wrzucamy na patelnię. Stopień ostrości dopasowujemy do preferencji smakowych.
KROK 2: ROZBIJAMY JAJKA
Jajka wbijamy do miseczki, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
KROK 3: SMAŻYMY JAJECZNICĘ
Wlewamy na patelnię i czekamy, aż wszystko się zetnie (tym razem nie mieszamy!). Delikatnie rozgarniamy jajecznicę łopatką. Gotową jajecznicę przekładamy do miseczki.
Komentarze (0)