Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZESMAŻAMY SKŁADNIKI JAJECZNICY
Cebulę siekamy w drobną kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło. Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojoną cebulę wrzucamy na patelnię. Oliwki drobno siekamy, pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki i wszystko dodajemy do cebuli. Niewielką ilość papryczki chili (razem z nasionami) drobno siekamy i także wrzucamy na patelnię. Stopień ostrości dopasowujemy do preferencji smakowych.
KROK 2: ROZBIJAMY JAJKA
Jajka wbijamy do miseczki, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
KROK 3: SMAŻYMY JAJECZNICĘ
Wlewamy na patelnię i czekamy, aż wszystko się zetnie (tym razem nie mieszamy!). Delikatnie rozgarniamy jajecznicę łopatką. Gotową jajecznicę przekładamy do miseczki.
Zobacz podobne
przepisy
Pak choi z jajkiem i wędzonym łososiem
Zobacz, jak przygotować kapustę pak choi! Grillowana lub gotowana z dodatkiem jaj i wędzonego łososia zachwyci każdego amatora azjatyckiej kuchni!
Śniadaniowe tacos z jajecznicą
A gdyby tak zrobić tacos na śniadanie? Tak! Wystarczy dodać jajecznicę, pomidorową salsę i ser i poranek od razu robi się smakowity. Wypróbuj koniecznie!
Klasyczna jajecznica
Niektórzy twierdzą, że w klasyka obroni się zawsze. Przekonaj się, czy klasyczna jajecznica ze szczypiorkiem z przepisu DG smakuje tak, jak lubisz!
Kremowa jajecznica z pomidorami
Jeśli należysz do miłośników bardzo delikatnej jajecznicy, ten przepis trafi na listę Twoich ulubionych! Kremowa jajecznica z pomidorami poleca się na śniadanie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Eskalopki w cieście ze śliwkami
- Placuszki z kurczaka i szynki
- Kanapka wyścigowa wyścigówka
- Palak paneer – szpinak z domowym twarogiem
- Chlebek mięsny po grecku z tzatziki
- Pieczona łopatka w kremowym sosie grzybowym
- Pizza z papryczką pepperoni i boczkiem
- Mus miętowy z limonką
- Drożdżowe bułeczki dyniowe
- Gulasz z soczewicy z pieczoną wołowiną
- Domowa pasta jajeczna
- Rabarbarowy kisiel na bazie napoju żniwnego
- Rollsy z kapusty pekińskiej z warzywami i humusem
- Wytrawny crème brûlée z czarnym kawiorem
- Deser buraczano-truskawkowy z sosem wiśniowym i musli
- Komosianka na słodko
- Wegańska pieczona owsianka z orzechami
- Herbata śliwkowo-czekoladowa
- Schab z pesto bazyliowym na bagietce
- Śniadaniowe tacos z jajecznicą
- Jajecznica na ostro
- EKSPRESOWA KONFITURA Z MALIN
- Koreczki z łososiem
- Koreczki z kiełkami
- KRUSZONKA MIGDAŁOWA I ZAPIEKANE POD NIĄ ŚLIWKI
- Puszysty omlet na słodko
- Krem sułtański ze świeżymi owocami
- Karmelizowane jabłka z dodatkami
- Symbiotyczne hot dogi z duszoną cebulką w musztardzie
- Piersi kurczaka zapiekane w sosie z jabłkiem i serem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)