
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZESMAŻAMY SKŁADNIKI JAJECZNICY
Cebulę siekamy w drobną kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło. Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojoną cebulę wrzucamy na patelnię. Oliwki drobno siekamy, pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki i wszystko dodajemy do cebuli. Niewielką ilość papryczki chili (razem z nasionami) drobno siekamy i także wrzucamy na patelnię. Stopień ostrości dopasowujemy do preferencji smakowych.
KROK 2: ROZBIJAMY JAJKA
Jajka wbijamy do miseczki, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
KROK 3: SMAŻYMY JAJECZNICĘ
Wlewamy na patelnię i czekamy, aż wszystko się zetnie (tym razem nie mieszamy!). Delikatnie rozgarniamy jajecznicę łopatką. Gotową jajecznicę przekładamy do miseczki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pieczona ryba po grecku
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Guacamole
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Śledź w oleju
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Piernik świąteczny
- Śledzie po kaszubsku
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto marchewkowe
- Makowiec japoński
- Ryba po japońsku
- Mini burgery
- Przekąski sylwestrowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)