Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- trzepaczkę
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODSMAŻAMY CEBULĘ I BOCZEK
Cebulę siekamy w drobną kostkę, boczek kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni roztapiamy masło. Pokrojoną cebulę wrzucamy na patelnię i czekamy, aż się zeszkli. Do podsmażonej cebuli dodajemy boczek i lekko podsmażamy.
KROK 2: ROZBIJAMY JAJKA
Jajka wbijamy do miseczki i doprawiamy solą oraz pieprzem, a następnie rozbijamy za pomocą trzepaczki.
KROK 3: SMAŻYMY I PODAJEMY JAJECZNICĘ
Wlewamy jajka na patelnię i cały czas mieszamy. Kiedy jajka się zetną, przekładamy je do miseczki. Siekamy szczypiorek i posypujemy nim gotową jajecznicę.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto na pierogi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Śledź w oleju
- Guacamole
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Krokiety z mięsem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Śledzie po kaszubsku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Golonka pieczona po bawarsku
- Łazanki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Przekąski sylwestrowe
- Ryba z piekarnika
- Sernik pistacjowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Domek z piernika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)