Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- trzepaczkę
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODSMAŻAMY CEBULĘ I BOCZEK
Cebulę siekamy w drobną kostkę, boczek kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni roztapiamy masło. Pokrojoną cebulę wrzucamy na patelnię i czekamy, aż się zeszkli. Do podsmażonej cebuli dodajemy boczek i lekko podsmażamy.
KROK 2: ROZBIJAMY JAJKA
Jajka wbijamy do miseczki i doprawiamy solą oraz pieprzem, a następnie rozbijamy za pomocą trzepaczki.
KROK 3: SMAŻYMY I PODAJEMY JAJECZNICĘ
Wlewamy jajka na patelnię i cały czas mieszamy. Kiedy jajka się zetną, przekładamy je do miseczki. Siekamy szczypiorek i posypujemy nim gotową jajecznicę.
Zobacz podobne
przepisy
Jajka w kokilkach
Poznaj szybki i łatwy przepis na zapiekane jajka w szynce szwarcwaldzkiej z warzywnym farszem!
Szakszuka z kaszą pęczak
Jesteś miłośnikiem szakszuki? Wypróbuj przepis Karola na szakszukę z kaszą pęczak. To idealny przepis na leniwe weekendowe śniadanie.
Klasyczne croquetas z szynką serrano
Croquetas, czyli krokiety z niezwykle aksamitnym wnętrzem, z dodatkiem aromatycznej szynki serrano to idealna przekąska na niejedną imprezę. Koniecznie sprawdź, jak proste jest ich przygotowanie w domu!
Jajka po turecku z chlebkami z patelni
Pełne smaku i aromatu śniadanie w stylu kuchni tureckiej to niemal gwarancja świetnego początku dnia. Dzięki dodatkowi świeżych chlebków z patelni i kremowego awokado nie tylko będzie sycące, ale też podbije serce każdego, kto go skosztuje!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zapiekanka śledziowa z Camembertem, ziemniakami i porem
- Grillowane banany z sosem i lodami waniliowymi
- Kaczka duszona z kapustą i suszonymi śliwkami
- Babka orzechowo-migdałowa
- Polędwiczka wieprzowa w sosie pomarańczowo-przyprawowym z ziemniakami duchesse i zapiekanką z brokułów i kalafiora
- Kurek w ziołach
- Jajko zapiekane w bagietce
- Jajecznica na 3 sposoby
- Kaszotto z kurczakiem i jarmużem
- Omlet z makaronem
- Makaron z soczewicą i kawałkami indyka
- Podpłomyki z jabłkiem i wędzonym łososiem
- Kiszone sałatki z warzyw na dwa sposoby
- Babka ziemniaczana z boczkiem
- Wegańska chałka
- Tort jeżynowy z czerwoną porzeczką
- Pieczona makrela w chlebku pita
- Kisiel gryczany z sosem miodowo-cytrynowym
- Sałatka z pieczonych buraków z sosem z pędów sosny
- Lunchbox z pastą z ciecierzycy
- Zupa z zielonych szparagów z kiełkami i twarogiem
- Herbata imbirowo-pomarańczowa
- Klasyczne croquetas z szynką serrano
- Placuszki z botwinki z dipem chrzanowym
- Marynowane oliwki z orzechami włoskimi
- Kanapkowe szaszłyki
- Krem z dyni z chrupiącą kaszą gryczaną
- Karmelizowane jabłka z dodatkami
- Pizza z tortilli
- Racuchy bez drożdży ze śliwkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)