Kremowa jajecznica z pomidorami

Darek Gutkowski


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ JAJECZNICY

Jajka wbijamy do miseczki. Wycinamy środek pomidora, pozostałą część kroimy w kostkę i dodajemy do jajek. Wlewamy mleko, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

KROK 2: SMAŻYMY JAJECZNICĘ

Na patelni rozpuszczamy masło. Wlewamy jajka i cały czas mieszamy. Kiedy jajka się zetną, przekładamy jajecznicę do miseczki. Dekorujemy listkami bazylii.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Dodaj swój komentarz
Avatar
  • Sezon Sezon
    285 dni temu
    Super pyszns

    Odpowiedz

  • jane jane
    603 dni temu
    Zwykła jajecznica, nic specjalnego. W ogóle nie była kremowa.

    Odpowiedz

  • Sezon Sezon
    285 dni temu
    To prawda
  • Laura Laura
    648 dni temu
    A co z cebulą?

    Odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    647 dni temu
    Lauro, dziękujemy! Cebula znalazła się na liście składników przez przypadek :)
  • Sezon Sezon
    285 dni temu
    No właśni

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl