![Śniadaniowe tacos z jajecznicą Śniadaniowe tacos z jajecznicą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/acabf08aba03-55b23d503d73-2_SPOSOBY_NA_ŚNIADANIE_Z_JAJEM_1250x700_2.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- piekarnik rozgrzany do temperatury 160°C
- formę do muffin
- pierścień do wycinania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: WYCINAMY KÓŁKA Z TORTILLI
Z tortilli wycinamy metalowym pierścieniem mniejsze kółka. W misce łączymy olej z chili, posiekanym ząbkiem czosnku i suszoną cebulą. Powierzchnię tortilli smarujemy mieszanką przypraw.
KROK 2: PIECZEMY TORTILLE
Tortille składamy na pół i układamy je w szczelinach odwróconej formy do muffin. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160°C na 5-6 minut.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY JAJECZNICĘ
Na patelni roztapiamy masło, wbijamy jaja i robimy z nich jajecznicę. Doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY SALSĘ
Pomidory kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne, pozostałą część kroimy w drobną kostkę. Czerwoną cebulkę siekamy w drobną kostkę. Dodajemy posiekane papryczki jalapeno, drobno posiekaną kolendrę i sok z limonki. Doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 5: FASZERUJEMY TACOS
Wyciągamy tacosy z piekarnika, nakładamy na dno jajecznicę, posypujemy startym cheddarem. Blachę wkładamy raz jeszcze do piekarnika, by ser się roztopił. Na górze układamy salsę pomidorową. Dekorujemy listkami kolendry.
Zobacz podobne
przepisy
Śniadaniowe wrapy z sosem z tahini
By nie popaść w śniadaniową rutynę, przygotuj bezglutenowe wrapy Darii! Są idealne na mocno warzywny i lekki początek dnia!
![Śniadaniowe wrapy z sosem z tahini](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/06fee957e889-0e2625f79328-wrap_sos_tahini_ksiazka2018_1250x700.webp)
Śniadaniowe burrito z jajecznicą
Dobry dzień zaczyna się od dobrego śniadania! Odkryj nowy sposób na podanie jajecznicy, przygotowując proste i pyszne śniadaniowe burrito pełne warzyw.
![Śniadaniowe burrito z jajecznicą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/11cfa3829a54-6e15c408007e-kw34-kinga-aruzel-sniadaniowe-burrito-z-jajecznica-1250x700.webp)
Tacos z jackfruitem w stylu carnitas
Klasyka kuchni w stylu meksykańskim, ale w wersji wegańskiej! Tacos inspirowane tacos carnitas, w których wieprzowinę zastępuje jackfruit. Zdecydowanie trzeba ich spróbować!
![Tacos z jackfruitem w stylu carnitas](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7fd9be32d0ff-36601258770f-kw35-kinga-paruzel-Tacos-z-jackfruitem-w-stylu-carnitas-1250x704.webp)
Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
Pyszny omlet pełen zielonych warzyw i ziół to świetny pomysł na śniadanie. Koniecznie wypróbuj najnowszy przepis Kingi na dobry dzień!
![Omlet ze szparagami i z fasolką edamame](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3a23ed876cdc-e9f5a2623b3f-kw22-2023-kinga-paruzel-omlet-ze-szparagami-i-z-fasolka-edamame-1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Salsa z kiwi i mango
- Pikantny kurczak z przyprawami i ryżem basmati
- Petit salé, czyli francuska potrawka z peklowaną wieprzowiną i soczewicą
- Ciastka cynamonowe
- Łupacz z salsą pomidorową
- Mrożony jogurt czekoladowy z ciastkami
- Carpaccio z buraków z salsą z rukoli i serem kozim
- Zupa pomidorowa z ciecierzycą i ananasem
- Domowy kebab drobiowy
- Wegańskie bajgle buraczane
- Zielona sałatka z brokułem
- Tacos z jackfruitem w stylu carnitas
- Muffiny omletowe
- Herbata śliwkowo-czekoladowa
- Jajecznica na ostro
- Croissant z pesto i francuskim serem
- Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym
- Szakszuka z botwinki
- Duet nalewkowy
- Ciasto marchewkowe
- Bajgle z różowym serkiem, łososiem i awokado
- Odwrócone ciasto z truskawkami
- Jabłkowy chutney z piwem
- Ciasteczka bezglutenowe
- Pasta z wędzonej makreli
- Galaretki pomarańczowe w skórce
- Dorsz owinięty w szynkę
- Nogi gęsi w piwie z pieczoną kapustą
- KLASYCZNA DALGONA COFFEE
- Makaron orecchiette ammollicate
Komentarze (0)