Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser
- praskę do czosnku
- moździerz
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY TORTILLE BEZGLUTENOWE
Mąkę mieszamy w misce z przyprawami. Dodajemy olej i mleko, a następnie miksujemy całość do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dolewamy trochę gazowanej wody mineralnej.
Ciasto smażymy na rozgrzanej patelni tak jak naleśniki. Za każdym razem, gdy nakładamy ciasto na patelnię, mieszamy je, by się nie rozwarstwiło.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Czosnek przeciśnięty przez praskę łączymy w miseczce z pozostałymi składnikami sosu. Mieszamy.
Krok 3: SMAŻYMY PLACKI JAJECZNE
Jajka miksujemy na puszystą masę. Na patelni roztapiamy masło, wlewamy na nie masę jajeczną. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Zmniejszamy ogień i przykrywamy.
Placek jajeczny smażymy z obu stron do całkowitego ścięcia. Przekładamy na deskę do krojenia, zwijamy i kroimy w cienkie paseczki.
Krok 4: KROIMY WARZYWA
Awokado kroimy w łódeczki, pomidor i rzodkiewki w plastry, cebule w krążki, ogórki w słupki.
Krok 5: SKŁADAMY WRAPY
Jedną stronę każdej tortilli smarujemy sosem. Układamy na nim liście sałaty i szpinaku, pokrojone warzywa i placek jajeczny. Posypujemy obranymi z łupiny, rozdrobnionymi w moździerzu pistacjami.
Tortille składamy na pół lub ciasno zwijamy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
- Klasyczna sałatka grecka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Spaghetti carbonara
- Ciasto marchewkowe
- Kutia
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto na pierogi
- Świąteczne pierniczki
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mini burgery
- Śledzie po kaszubsku
- Pieczona ryba po grecku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pierniki
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
969 dni temu
Pół kilo mąki na naleśniki? Dramat. Ktoś to w ogóle weryfikuje czy redaktorzyna robi co mu się podoba?
Odpowiedz
1735 dni temu
Proporcje na naleśniki są nieprawidłowe. Dolałam ponad dwa razy więcej mleka niż podano w przepisie, żeby uzyskać konsystencję ciasta naleśnikowego.
Odpowiedz