Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser
- praskę do czosnku
- moździerz
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY TORTILLE BEZGLUTENOWE
Mąkę mieszamy w misce z przyprawami. Dodajemy olej i mleko, a następnie miksujemy całość do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dolewamy trochę gazowanej wody mineralnej.
Ciasto smażymy na rozgrzanej patelni tak jak naleśniki. Za każdym razem, gdy nakładamy ciasto na patelnię, mieszamy je, by się nie rozwarstwiło.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Czosnek przeciśnięty przez praskę łączymy w miseczce z pozostałymi składnikami sosu. Mieszamy.
Krok 3: SMAŻYMY PLACKI JAJECZNE
Jajka miksujemy na puszystą masę. Na patelni roztapiamy masło, wlewamy na nie masę jajeczną. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Zmniejszamy ogień i przykrywamy.
Placek jajeczny smażymy z obu stron do całkowitego ścięcia. Przekładamy na deskę do krojenia, zwijamy i kroimy w cienkie paseczki.
Krok 4: KROIMY WARZYWA
Awokado kroimy w łódeczki, pomidor i rzodkiewki w plastry, cebule w krążki, ogórki w słupki.
Krok 5: SKŁADAMY WRAPY
Jedną stronę każdej tortilli smarujemy sosem. Układamy na nim liście sałaty i szpinaku, pokrojone warzywa i placek jajeczny. Posypujemy obranymi z łupiny, rozdrobnionymi w moździerzu pistacjami.
Tortille składamy na pół lub ciasno zwijamy.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapki na śniadanie
Znudziły Ci się zwyczajne kanapki? Zainspiruj się oryginalnymi pomysłami i ciesz się wyjątkowym śniadaniem.
Owsianka z tartym jabłkiem i suszonymi śliwkami
Ta owsianka nie tylko dobrze smakuje, ale także doda Ci energii na cały dzień!
Zapiekane jajka z salami i papryką
Zapiekane jajka – łatwy sposób na pyszne i sycące śniadanie! Wypróbuj koniecznie!
Chlebek cukiniowy
Kanapki smakują lepiej, gdy sięgniesz po pieczywo domowej roboty – zwłaszcza tak pyszne, jak cukiniowy chlebek według przepisu Karola Okrasy!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kremowa zupa z porów z wędzonym łososiem, twarogiem i oliwą z lubczykiem
- Roladki z indyka z warzywami i ryżem
- Zielony sok z jabłek, kiwi i jarmużu
- 3 sposoby na omlet
- Wrapy z sałaty z tofu
- Wrapy z łososiem, jajkiem i rzeżuchą
- Crumble bars z rabarbarem i wiśniami
- Brownie z malinami
- Klopsiki sojowe
- Koktajle na detoks
- Chałka orzechowa
- Kanapki śniadaniowe
- Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym
- Omlety na parze z łososiem i warzywami
- Placki bananowe z jogurtem i brzoskwiniami
- Burgery rybne z sałatką coleslaw
- Śniadaniowy chlebek marchewkowy
- 3 sposoby na słodkie lunchboxy
- Kompot z rabarbaru na dwa sposoby
- Faszerowana indyczka
- Śląskie pieczonki z kociołka
- Gulasz z jelenia w warzywach
- Masło żurawinowo-marcepanowe
- Pieczona dorada z salsą pomidorową i młodą kapustą
- Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Ciasto marchewkowo-ananasowe
- Pierożki z marcepanem, śliwkami i morelami
- Amerykańskie gofry
- Banoffee w słoiku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
629 dni temu
Pół kilo mąki na naleśniki? Dramat. Ktoś to w ogóle weryfikuje czy redaktorzyna robi co mu się podoba?
odpowiedz
1395 dni temu
Proporcje na naleśniki są nieprawidłowe. Dolałam ponad dwa razy więcej mleka niż podano w przepisie, żeby uzyskać konsystencję ciasta naleśnikowego.
odpowiedz