Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- 6 żaroodpornych foremek (150 ml jedna)
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 175°C
KROK 1: KROIMY WARZYWA I ZIOŁA
Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy i także kroimy w drobną kostkę. Salami kroimy na małe kawałki. Zioła drobno siekamy.
KROK 2: NAPEŁNIAMY FOREMKI
Paprykę i cebulę podsmażamy na gorącej oliwie przez 2 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką, dodajemy salami i smażymy kolejne 2-3 minuty. Mieszamy z ziołami i przekładamy do 6 żaroodpornych foremek (po 150 ml). Każdą skrapiamy 1 łyżką śmietany, a następnie wbijamy po 1 jajku.
KROK 3: PIECZEMY JAJKA
Foremki wkładamy do żaroodpornego naczynia, a następnie wlewamy wrzącą wodę do ⅔ ich wysokości. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku, w temperaturze 175°C, przez 12-15 minut (w zależności od tego, jak bardzo jajka mają być ścięte). Przed podaniem lekko doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z tostami lub bagietką.
Zobacz podobne
przepisy
Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
Połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Prosta, efektowna i bardzo smaczna przekąska.
3 sposoby na omlet
Omlet na słodko w stylu azjatyckim oraz z łososiem i awokado – wypróbuj wszystkie trzy przepisy na udany początek dnia!
Placki z kaszy gryczanej i cukinii
Kasza gryczana, cukinia i aromatyczne przyprawy. To przepis Karola Okrasy na chrupiące i przepyszne placki.
Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
Faszerowane jaja to pyszna przekąska w wykonaniu Doroty. Z sosem wielkanocnym smakują znakomicie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Łosoś z glazurowanym buraczkiem i chrzanowym purée
- Pancakes z borówkami
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Jajka po benedyktyńsku
- Zielone smoothie z dzikimi ziołami
- Jajko zapiekane w bagietce
- Tatar wołowy
- Awokado zapiekane z jajkiem
- Jajka w mięsie mielonym z sosem tatarskim
- Jajka w kokilkach
- Śniadaniowy bowl z kaszą
- Stek wołowy w sosie serowo-tymiankowym
- Zielona sałatka z brokułem
- Drożdżowe racuchy z rabarbarem
- Syrniki
- Sałatka śniadaniowa z chorizo
- Ciasto z profiterolkami
- Różowe deviled eggs z zieloną kruszonką
- Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
- Tarta truskawkowa z kremem z białej i ciemnej czekolady
- Pudding chlebowy
- Kanapka drwalska
- Ciasto à la mars
- Szarlotka sypana
- Sałatka w stylu greckim z makaronem kritharaki
- Kabanosy w cieście francuskim
- Gulasz niemiecki
- Udka kurczaka z pieczonymi warzywami
- Ciasto z kremem budyniowym i bitą śmietaną
- Migdałowe ciasto pleśniak – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)