
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- 6 żaroodpornych foremek (150 ml jedna)
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 175°C
KROK 1: KROIMY WARZYWA I ZIOŁA
Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy i także kroimy w drobną kostkę. Salami kroimy na małe kawałki. Zioła drobno siekamy.
KROK 2: NAPEŁNIAMY FOREMKI
Paprykę i cebulę podsmażamy na gorącej oliwie przez 2 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką, dodajemy salami i smażymy kolejne 2-3 minuty. Mieszamy z ziołami i przekładamy do 6 żaroodpornych foremek (po 150 ml). Każdą skrapiamy 1 łyżką śmietany, a następnie wbijamy po 1 jajku.
KROK 3: PIECZEMY JAJKA
Foremki wkładamy do żaroodpornego naczynia, a następnie wlewamy wrzącą wodę do ⅔ ich wysokości. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku, w temperaturze 175°C, przez 12-15 minut (w zależności od tego, jak bardzo jajka mają być ścięte). Przed podaniem lekko doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z tostami lub bagietką.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Zupa grzybowa z makaronem
- Uszka z grzybami
- Makowiec japoński
- Domek z piernika
- Piernik świąteczny
- Ryba z piekarnika
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Makówki śląskie
- Nuggetsy z kurczaka
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto na pierogi
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)