Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY WARZYWA
Szparagi kroimy w talarki, gotujemy z fasolką edamame w osolonej wodzie przez ok. 5 minut i odcedzamy. Dwie łyżki warzyw odkładamy do dekoracji omletu.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA OMLET
W miseczce dokładnie mieszamy jajka z solą i pieprzem. Szczypiorek i bazylię drobno siekamy. Jajka mieszamy z ziołami i warzywami.
KROK 3: SMAŻYMY OMLET
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Smażymy masę jajeczną na średnim ogniu. Kiedy zacznie się ścinać, składamy omlet na pół i smażymy jeszcze przez 2 minuty.
KROK 4: PODAJEMY OMLET
Omlet podajemy gorący, udekorowany pozostałymi warzywami.
Zobacz podobne
przepisy
Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
Puszysty omlet z zielonymi szparagami, czosnkiem niedźwiedzim i marchewką przygotowany na parze, bez dodatku oleju. Będzie idealny na śniadanie w letni poranek.
Omlety na parze z łososiem i warzywami
Fantastyczny posiłek na początek dnia: omlety na parze wypełnione wędzonym łososiem i świeżymi warzywami. Przygotuj pożywne i lekkie śniadanie z wykorzystaniem termorobota MC Smart!
Omlet sojowy z warzywami
Szukasz pomysłu na śniadanie? Przygotuj sojowy omlet z warzywami, dzięki któremu smacznie rozpoczniesz dzień. Szybki i prosty, czyli idealny!
Składany omlet w stylu francuskim z pieczarkami
Najlepszy smak często ukrywa się w najprostszych przepisach. Składany omlet w stylu francuskim z pieczarkami i aromatycznym serem gruyère to właśnie jedno z tych połączeń. Naprawdę warto go spróbować.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Zielone szparagi w chrupiącej panierce z szynki i parmezanu podawane z jajkami w koszulkach
- Jajko zapiekane w bagietce
- Chlebek pizzowy
- Miodowe pancakes z owocami
- Smoothie bowl z mango i bananów
- Omlet z wędzonym łososiem i awokado
- Puszysty omlet na słodko
- Frittata z brukselką i groszkiem
- Omlet biszkoptowy z karmelizowanymi brzoskwiniami
- Domowy zakwas na żurek
- Wegetariańskie kofty z soczewicy
- Placki bananowe z jogurtem i brzoskwiniami
- Biskwity z kremem i owocami
- Karmelizowane jabłka z dodatkami
- Quesadilla śniadaniowa
- Owsianka kokosowa
- Owoce pod kruszonką z lodami proteinowymi
- Kawa po turecku z kardamonem
- Bułeczki bolońskie
- Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
- Grillowana klasyczna kanapka tostowa z salami, serem i sałatą lodową
- Omlet marchewkowy
- Młode ziemniaki z twarogiem i makrelą
- Kowbojska śniadaniowa owsianka białkowa Arthura
- Poke bowl ze szpinakiem, ananasem i marynowanym tofu
- Ryba z piekarnika
- Pizza marchewkowa
- Pasta z awokado i wędzonego łososia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)