
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY WARZYWA
Szparagi kroimy w talarki, gotujemy z fasolką edamame w osolonej wodzie przez ok. 5 minut i odcedzamy. Dwie łyżki warzyw odkładamy do dekoracji omletu.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA OMLET
W miseczce dokładnie mieszamy jajka z solą i pieprzem. Szczypiorek i bazylię drobno siekamy. Jajka mieszamy z ziołami i warzywami.
KROK 3: SMAŻYMY OMLET
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Smażymy masę jajeczną na średnim ogniu. Kiedy zacznie się ścinać, składamy omlet na pół i smażymy jeszcze przez 2 minuty.
KROK 4: PODAJEMY OMLET
Omlet podajemy gorący, udekorowany pozostałymi warzywami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Mini burgery
- Klasyczna sałatka grecka
- Nuggetsy z kurczaka
- Makówki śląskie
- Uszka z grzybami
- Piernik świąteczny
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Spaghetti carbonara
- Kutia
- Świąteczne pierniczki
- Ryba po japońsku
- Sernik pistacjowy
- Ciasto na pierogi
- Krokiety z mięsem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Golonka pieczona po bawarsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sałatka gyros
- Śledzie po kaszubsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)