![Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/c9e8e042b0db-0795a9c1347e-kw23-2022-omlet-z-zielonymi-szparagami-i-czosnkiem-niedzwiedzim_1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWANIE MASY JAJECZNEJ
Czosnek niedźwiedzi umyć, otrząsnąć z wody, pozbawić twardych ogonków, większe liście przekroić na pół. Włożyć do pojemnika miksującego, rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 8. Zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika.
Do czosnku dodać jajka, schłodzone mleko, ½ łyżeczki soli i 2 szczypty pieprzu, mieszać (z zatkniętą miarką) 15 sekund/prędkość 6. Przelać masę do innego naczynia. Opłukać pojemnik miksujący i wlać do niego 1 litr letniej wody.
KROK 2: PRZYGOTOWANIE WARZYW
Marchew umyć, obrać, pokroić na słupki długości 4 cm i grubości 0,5 cm. Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końce, pokroić szparagi na 4-cm kawałki, grubsze szparagi dodatkowo przekroić na pół.
KROK 3: GOTOWANIE OMLETU NA PARZE
Płytki wkład do gotowania na parze wyścielić papierem do pieczenia (tak aby płynna masa nie mogła wypływać, a niektóre z bocznych szczelin pozostały odkryte). Włożyć do wkładu warzywa. Płytki wkład do gotowania na parze nałożyć na głęboki i umieścić całość na pojemniku miksującym.
Mieszaniną jajeczną zalać warzywa w płytkim wkładzie do gotowania na parze. Przykryć pokrywą. Gotować, ustawiwszy program gotowanie na parze/15 minut. Wyjąć omlet razem z papierem do pieczenia, pokroić na cztery części, oderwać od papieru i podać.
RADA
Do omletu pasuje lekko słony serek wiejski albo pokruszona feta.
Zobacz podobne
przepisy
Wegański zielony omlet z silken tofu
Smaczne dzień dobry? To musi być zielony omlet! Silken tofu nada mu wyjątkową puszystość, a burak mangold razem z innymi warzywami sprawi, że będzie to prawdziwie sycące danie!
![Wegański zielony omlet z silken tofu](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4a056109f74d-ed0f200e9b14-kw30-kinga-paruzel-weganski-zielony-omlet-z-silken-tofu-1250x700.webp)
Frittata z cukinią i szpinakiem
Niech Twój dzień zacznie się pożywnie: od jajecznej frittaty pełnej warzyw podanej ze świeżą sałatką! Przygotuj pyszne i wartościowe śniadanie, wykorzystując przepis Karola.
![Frittata z cukinią i szpinakiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c7c80247d682-10d6efb3e036-kw18-2022-karol-okrasa-frittata-z-cukinia-i-szpinakiemm.webp)
Puszysty omlet na słodko
Omlet na słodko? To propozycja dla tych, którzy uwielbiają słodkie śniadania. Pyszny, bardzo łatwy i szybki w wykonaniu. Wypróbuj koniecznie!
![Puszysty omlet na słodko](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/67bd2c1102e4-3932e97f6a15-puszysty-omlet-na-slodko-kuchnialidla.webp)
Składany omlet w stylu francuskim z pieczarkami
Najlepszy smak często ukrywa się w najprostszych przepisach. Składany omlet w stylu francuskim z pieczarkami i aromatycznym serem gruyère to właśnie jedno z tych połączeń. Naprawdę warto go spróbować.
![Składany omlet w stylu francuskim z pieczarkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1212d74be156-dfb5b17b3fbd-kw05-2023-robert-maklowicz-skladany-omlet-w-stylu-francuskim-z-pieczarkami_1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Puszysty omlet z owocami
- Omlet ze szpinakiem i szynką
- Croque monsieur z serem gouda
- Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
- Podpłomyki z czosnkiem niedźwiedzim i ziemniakami
- Kaszotto z kaszy jaglanej z zielonymi szparagami
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Pieczone jabłka z bakaliami
- Gulasz z sarny na winie z pieczarkami
- Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym
- Makaron ze szparagami
- Sernikowe brownie w słoiku
- Herbata jabłkowo-cynamonowa
- Jadalny prezent: gorąca czekolada w słoiku
- Omlet sojowy z warzywami
- Omlet biszkoptowy z karmelizowanymi brzoskwiniami
- Omlet biszkoptowy z borówkami i serkiem
- Ciasteczka jaglano-kokosowe
- Kanapka z kurczakiem na ciepło
- Pomidory truskawkowe z marynowaną cebulką
- Karmelizowane jabłka z dodatkami
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Makaron z boczkiem i brukselką
- Sok z buraka – szybki przepis
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
- Sałatka z chrupiącym kalmarami
- Fit makaron à la carbonara
- Tapas z salchichón
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Dorsz z pappardelle z marchewki
Komentarze (0)