Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWANIE MASY JAJECZNEJ
Czosnek niedźwiedzi umyć, otrząsnąć z wody, pozbawić twardych ogonków, większe liście przekroić na pół. Włożyć do pojemnika miksującego, rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 8. Zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika.
Do czosnku dodać jajka, schłodzone mleko, ½ łyżeczki soli i 2 szczypty pieprzu, mieszać (z zatkniętą miarką) 15 sekund/prędkość 6. Przelać masę do innego naczynia. Opłukać pojemnik miksujący i wlać do niego 1 litr letniej wody.
KROK 2: PRZYGOTOWANIE WARZYW
Marchew umyć, obrać, pokroić na słupki długości 4 cm i grubości 0,5 cm. Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końce, pokroić szparagi na 4-cm kawałki, grubsze szparagi dodatkowo przekroić na pół.
KROK 3: GOTOWANIE OMLETU NA PARZE
Płytki wkład do gotowania na parze wyścielić papierem do pieczenia (tak aby płynna masa nie mogła wypływać, a niektóre z bocznych szczelin pozostały odkryte). Włożyć do wkładu warzywa. Płytki wkład do gotowania na parze nałożyć na głęboki i umieścić całość na pojemniku miksującym.
Mieszaniną jajeczną zalać warzywa w płytkim wkładzie do gotowania na parze. Przykryć pokrywą. Gotować, ustawiwszy program gotowanie na parze/15 minut. Wyjąć omlet razem z papierem do pieczenia, pokroić na cztery części, oderwać od papieru i podać.
RADA
Do omletu pasuje lekko słony serek wiejski albo pokruszona feta.
Zobacz podobne
przepisy
Wegański zielony omlet z silken tofu
Smaczne dzień dobry? To musi być zielony omlet! Silken tofu nada mu wyjątkową puszystość, a burak mangold razem z innymi warzywami sprawi, że będzie to prawdziwie sycące danie!
Frittata z cukinią i szpinakiem
Niech Twój dzień zacznie się pożywnie: od jajecznej frittaty pełnej warzyw podanej ze świeżą sałatką! Przygotuj pyszne i wartościowe śniadanie, wykorzystując przepis Karola.
Puszysty omlet na słodko
Omlet na słodko? To propozycja dla tych, którzy uwielbiają słodkie śniadania. Pyszny, bardzo łatwy i szybki w wykonaniu. Wypróbuj koniecznie!
Składany omlet w stylu francuskim z pieczarkami
Najlepszy smak często ukrywa się w najprostszych przepisach. Składany omlet w stylu francuskim z pieczarkami i aromatycznym serem gruyère to właśnie jedno z tych połączeń. Naprawdę warto go spróbować.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka gyros
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Golonka pieczona po bawarsku
- Wigilijny makowiec
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pieczona ryba po grecku
- Błyskawiczne pierniczki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto marchewkowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)