Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWANIE MASY JAJECZNEJ
Czosnek niedźwiedzi umyć, otrząsnąć z wody, pozbawić twardych ogonków, większe liście przekroić na pół. Włożyć do pojemnika miksującego, rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 8. Zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika.
Do czosnku dodać jajka, schłodzone mleko, ½ łyżeczki soli i 2 szczypty pieprzu, mieszać (z zatkniętą miarką) 15 sekund/prędkość 6. Przelać masę do innego naczynia. Opłukać pojemnik miksujący i wlać do niego 1 litr letniej wody.
KROK 2: PRZYGOTOWANIE WARZYW
Marchew umyć, obrać, pokroić na słupki długości 4 cm i grubości 0,5 cm. Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końce, pokroić szparagi na 4-cm kawałki, grubsze szparagi dodatkowo przekroić na pół.
KROK 3: GOTOWANIE OMLETU NA PARZE
Płytki wkład do gotowania na parze wyścielić papierem do pieczenia (tak aby płynna masa nie mogła wypływać, a niektóre z bocznych szczelin pozostały odkryte). Włożyć do wkładu warzywa. Płytki wkład do gotowania na parze nałożyć na głęboki i umieścić całość na pojemniku miksującym.
Mieszaniną jajeczną zalać warzywa w płytkim wkładzie do gotowania na parze. Przykryć pokrywą. Gotować, ustawiwszy program gotowanie na parze/15 minut. Wyjąć omlet razem z papierem do pieczenia, pokroić na cztery części, oderwać od papieru i podać.
RADA
Do omletu pasuje lekko słony serek wiejski albo pokruszona feta.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Spaghetti carbonara
- Guacamole
- Kutia
- Uszka z grzybami
- Makówki śląskie
- Ciasto marchewkowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Mini burgery
- Zupa grzybowa z makaronem
- Śledzie po kaszubsku
- Świąteczne pierniczki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Przekąski sylwestrowe
- Śledź w oleju
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)