zobacz film Składany omlet w stylu francuskim z pieczarkami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • tarkę o drobnych oczkach

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY NADZIENIE

Szalotkę kroimy w kostkę, natkę pietruszki dość drobno siekamy, pieczarki kroimy w plastry.

KROK 2: PODSMAŻAMY NADZIENIE

Na patelni roztapiamy 2 łyżki masła, dodajemy szalotkę i pieczarki. Całość solimy do smaku i smażymy, aż pieczarki się delikatnie zarumienią, a cebula zeszkli. Na koniec na patelnię wrzucamy natkę pietruszki i dokładnie mieszamy.

KROK 3: UBIJAMY JAJKA NA OMLET

Jajka i śmietanę umieszczamy w misce, delikatnie ubijamy i doprawiamy solą i pieprzem.

KROK 4: SMAŻYMY OMLET

Na patelni roztapiamy pozostałe 2 łyżki masła i wylewamy masę jajeczną. Omlet smażymy, odsuwając jajka od brzegów patelni i przelewając surową masę na brzegi. Czynność powtarzamy, aż na wierzchu pozostanie niewiele surowych jajek, i wyłączamy ogień.

KROK 5: NADZIEWAMY I PODAJEMY OMLET

Na omlet wykładamy podsmażone składniki nadzienia i ścieramy ser. Omlet zsuwamy z patelni na talerz, składając go jednocześnie na pół.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Elle Elle
    17 dni temu
    Moje ulubione śniadanie to jajka (sadzone, w koszulkach, a od dzisiaj też pod chmurką :-) ) plus awokado oraz melon. Jest pyszne i sycące.

    odpowiedz

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!