
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY NADZIENIE
Szalotkę kroimy w kostkę, natkę pietruszki dość drobno siekamy, pieczarki kroimy w plastry.
KROK 2: PODSMAŻAMY NADZIENIE
Na patelni roztapiamy 2 łyżki masła, dodajemy szalotkę i pieczarki. Całość solimy do smaku i smażymy, aż pieczarki się delikatnie zarumienią, a cebula zeszkli. Na koniec na patelnię wrzucamy natkę pietruszki i dokładnie mieszamy.
KROK 3: UBIJAMY JAJKA NA OMLET
Jajka i śmietanę umieszczamy w misce, delikatnie ubijamy i doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 4: SMAŻYMY OMLET
Na patelni roztapiamy pozostałe 2 łyżki masła i wylewamy masę jajeczną. Omlet smażymy, odsuwając jajka od brzegów patelni i przelewając surową masę na brzegi. Czynność powtarzamy, aż na wierzchu pozostanie niewiele surowych jajek, i wyłączamy ogień.
KROK 5: NADZIEWAMY I PODAJEMY OMLET
Na omlet wykładamy podsmażone składniki nadzienia i ścieramy ser. Omlet zsuwamy z patelni na talerz, składając go jednocześnie na pół.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto na pierogi
- Pierniki
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Śledzie po kaszubsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Mini burgery
- Burek ze szpinakiem
- Uszka z grzybami
- Nuggetsy z kurczaka
- Kutia
- Spaghetti carbonara
- Świąteczne pierniczki
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Śledź w oleju
- Golonka pieczona po bawarsku
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ryba z piekarnika
- Pieczona ryba po grecku
- Krokiety z mięsem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
812 dni temu
U nas nie ma za bardzo czasu na śniadania. Więc standardowo: kromka mojego chleba (piekę sama rózne chcleby i bułki) do tego dobry ser, twarożek z czarnuszką i szczypiorkiem plus pomidor (jeśli akurat są dostępne) a nasze córki oczywiście wędlina na kanpkę. Najchętniej dobra, wędzona kiełbasa lub szynka. W weekendy zdarza mi się nieco "pobawić" w szakszukę, jajka sadzone z chińskimi grzybkami i cebulą albo też owsianka z granatem i kokosem.
Odpowiedz
958 dni temu
Moje ulubione śniadanie to jajka (sadzone, w koszulkach, a od dzisiaj też pod chmurką :-) ) plus awokado oraz melon. Jest pyszne i sycące.
Odpowiedz