Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY NADZIENIE
Szalotkę kroimy w kostkę, natkę pietruszki dość drobno siekamy, pieczarki kroimy w plastry.
KROK 2: PODSMAŻAMY NADZIENIE
Na patelni roztapiamy 2 łyżki masła, dodajemy szalotkę i pieczarki. Całość solimy do smaku i smażymy, aż pieczarki się delikatnie zarumienią, a cebula zeszkli. Na koniec na patelnię wrzucamy natkę pietruszki i dokładnie mieszamy.
KROK 3: UBIJAMY JAJKA NA OMLET
Jajka i śmietanę umieszczamy w misce, delikatnie ubijamy i doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 4: SMAŻYMY OMLET
Na patelni roztapiamy pozostałe 2 łyżki masła i wylewamy masę jajeczną. Omlet smażymy, odsuwając jajka od brzegów patelni i przelewając surową masę na brzegi. Czynność powtarzamy, aż na wierzchu pozostanie niewiele surowych jajek, i wyłączamy ogień.
KROK 5: NADZIEWAMY I PODAJEMY OMLET
Na omlet wykładamy podsmażone składniki nadzienia i ścieramy ser. Omlet zsuwamy z patelni na talerz, składając go jednocześnie na pół.
Zobacz podobne
przepisy
Omlety ziołowe z nadzieniem z serka grani i łososia
Zacznij dzień od pysznego posiłku! Omlet ziołowy z nadzieniem z serka grani i wędzonego łososia!
Omlet XXL z kozim serem i szpinakiem
Ten prosty omlet z suszonymi pomidorami, szpinakiem i kozim serem przygotujesz według prostego przepisu Karola. Sprawdź, jak smakuje podany na wyjątkowe, nieśpieszne śniadanie!
Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
Puszysty omlet z zielonymi szparagami, czosnkiem niedźwiedzim i marchewką przygotowany na parze, bez dodatku oleju. Będzie idealny na śniadanie w letni poranek.
Omlety na parze z łososiem i warzywami
Fantastyczny posiłek na początek dnia: omlety na parze wypełnione wędzonym łososiem i świeżymi warzywami. Przygotuj pożywne i lekkie śniadanie z wykorzystaniem termorobota MC Smart!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Świąteczne pierniczki
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Ciasto marchewkowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Błyskawiczne pierniczki
- Pierniki
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kutia
- Śledzie po kaszubsku
- Ryba po japońsku
- Sałatka gyros
- Kompot z suszu z cytryną
- Zupa grzybowa z makaronem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
497 dni temu
U nas nie ma za bardzo czasu na śniadania. Więc standardowo: kromka mojego chleba (piekę sama rózne chcleby i bułki) do tego dobry ser, twarożek z czarnuszką i szczypiorkiem plus pomidor (jeśli akurat są dostępne) a nasze córki oczywiście wędlina na kanpkę. Najchętniej dobra, wędzona kiełbasa lub szynka. W weekendy zdarza mi się nieco "pobawić" w szakszukę, jajka sadzone z chińskimi grzybkami i cebulą albo też owsianka z granatem i kokosem.
odpowiedz
644 dni temu
Moje ulubione śniadanie to jajka (sadzone, w koszulkach, a od dzisiaj też pod chmurką :-) ) plus awokado oraz melon. Jest pyszne i sycące.
odpowiedz