
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobot MC Smart
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA OMLETY
Do pojemnika miksującego urządzenia wbijamy jajka, dodajemy śmietanę, sól i pieprz, a następnie mieszamy (z zamkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 5.
Masę przelewamy do miseczki.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY OMLETY NA PARZE
Opłukujemy pojemnik miksujący i wlewamy do niego 1 l wody.
Dno płytkiego wkładu do gotowania na parze wykładamy papierem do pieczenia, zostawiając odsłonięte boczne szczeliny, by mogła przez nie uchodzić para. Na urządzeniu umieszczamy kosz parowy, a następnie płytki wkład do gotowania na parze wyłożony papierem do pieczenia.
Na pergamin przelewamy ok. ⅓ masy jajecznej i zamykamy pokrywę. Ustawiamy program „gotowanie na parze”. Gotujemy ok. 8 minut w temperaturze 120°C.
Omlet wyjmujemy z urządzenia i przekładamy na talerz. Czynności powtarzamy, by wykorzystać pozostałą masę jajeczną.
Krok 3: PODAJEMY OMLETY
Na omlety wykładamy liście sałaty, awokado pokrojone w plastry, pomidorki koktajlowe i plastry wędzonego łososia. Całość oprószamy płatkami parmezanu. Omlety składamy na pół, by zamknąć farsz w środku.
Zobacz podobne
przepisy
Śniadaniowe wrapy z sosem z tahini
By nie popaść w śniadaniową rutynę, przygotuj bezglutenowe wrapy Darii! Są idealne na mocno warzywny i lekki początek dnia!

Omlet z cukinią i bobem
Sezonowy bób i świeża, chrupiąca cukinia to pyszne dodatki, które warto wykorzystać, by przygotować idealne danie na śniadanie – omlet według przepisu Kingi!

Frittata z cukinią i szpinakiem
Niech Twój dzień zacznie się pożywnie: od jajecznej frittaty pełnej warzyw podanej ze świeżą sałatką! Przygotuj pyszne i wartościowe śniadanie, wykorzystując przepis Karola.

Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
Puszysty omlet z zielonymi szparagami, czosnkiem niedźwiedzim i marchewką przygotowany na parze, bez dodatku oleju. Będzie idealny na śniadanie w letni poranek.


Zobacz przepisy
na święta
- Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto
- Wegańska chałka
- Marmolada z pomarańczy
- Sernik na zimno z malinami
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Serniczki na owsianym spodzie
- Zupa buraczkowa
- Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
- Serniczkowe zajączki
- Ciastka pisanki
- Marmolada cytrynowa z imbirem
- Terrina z łososia z serem feta
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Aromatyczna babka z suszonymi owocami
- Tarta Cytrynowa
- Wegański łosoś z papryki
- Babka orzechowo-migdałowa
- Awokado zapiekane z jajkiem
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Świąteczny talerz obfitości
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)