
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobot MC Smart
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA OMLETY
Do pojemnika miksującego urządzenia wbijamy jajka, dodajemy śmietanę, sól i pieprz, a następnie mieszamy (z zamkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 5.
Masę przelewamy do miseczki.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY OMLETY NA PARZE
Opłukujemy pojemnik miksujący i wlewamy do niego 1 l wody.
Dno płytkiego wkładu do gotowania na parze wykładamy papierem do pieczenia, zostawiając odsłonięte boczne szczeliny, by mogła przez nie uchodzić para. Na urządzeniu umieszczamy kosz parowy, a następnie płytki wkład do gotowania na parze wyłożony papierem do pieczenia.
Na pergamin przelewamy ok. ⅓ masy jajecznej i zamykamy pokrywę. Ustawiamy program „gotowanie na parze”. Gotujemy ok. 8 minut w temperaturze 120°C.
Omlet wyjmujemy z urządzenia i przekładamy na talerz. Czynności powtarzamy, by wykorzystać pozostałą masę jajeczną.
Krok 3: PODAJEMY OMLETY
Na omlety wykładamy liście sałaty, awokado pokrojone w plastry, pomidorki koktajlowe i plastry wędzonego łososia. Całość oprószamy płatkami parmezanu. Omlety składamy na pół, by zamknąć farsz w środku.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Młode ziemniaki z grilla w boczku
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Angielskie śniadanie — przepis
- Placuszki z kaszy manny
- Tiramisu pistacjowe z truskawkami
- Szaszłyki z piekarnika
- Frytki z batatów
- Croque madame
- Fit makaron à la carbonara
- Makaron z sosem amatriciana i guanciale
- Spaghetti napoli – przepis
- Gnocchi zapiekane w sosie serowym
- Suflet czekoladowy
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Gnocchi własnej roboty
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)