Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobot MC Smart
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA OMLETY
Do pojemnika miksującego urządzenia wbijamy jajka, dodajemy śmietanę, sól i pieprz, a następnie mieszamy (z zamkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 5.
Masę przelewamy do miseczki.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY OMLETY NA PARZE
Opłukujemy pojemnik miksujący i wlewamy do niego 1 l wody.
Dno płytkiego wkładu do gotowania na parze wykładamy papierem do pieczenia, zostawiając odsłonięte boczne szczeliny, by mogła przez nie uchodzić para. Na urządzeniu umieszczamy kosz parowy, a następnie płytki wkład do gotowania na parze wyłożony papierem do pieczenia.
Na pergamin przelewamy ok. ⅓ masy jajecznej i zamykamy pokrywę. Ustawiamy program „gotowanie na parze”. Gotujemy ok. 8 minut w temperaturze 120°C.
Omlet wyjmujemy z urządzenia i przekładamy na talerz. Czynności powtarzamy, by wykorzystać pozostałą masę jajeczną.
Krok 3: PODAJEMY OMLETY
Na omlety wykładamy liście sałaty, awokado pokrojone w plastry, pomidorki koktajlowe i plastry wędzonego łososia. Całość oprószamy płatkami parmezanu. Omlety składamy na pół, by zamknąć farsz w środku.
Zobacz podobne
przepisy
Śniadaniowe wrapy z sosem z tahini
By nie popaść w śniadaniową rutynę, przygotuj bezglutenowe wrapy Darii! Są idealne na mocno warzywny i lekki początek dnia!
Omlet z cukinią i bobem
Sezonowy bób i świeża, chrupiąca cukinia to pyszne dodatki, które warto wykorzystać, by przygotować idealne danie na śniadanie – omlet według przepisu Kingi!
Frittata z cukinią i szpinakiem
Niech Twój dzień zacznie się pożywnie: od jajecznej frittaty pełnej warzyw podanej ze świeżą sałatką! Przygotuj pyszne i wartościowe śniadanie, wykorzystując przepis Karola.
Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
Puszysty omlet z zielonymi szparagami, czosnkiem niedźwiedzim i marchewką przygotowany na parze, bez dodatku oleju. Będzie idealny na śniadanie w letni poranek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Podudzia z indyka z kaszą gryczaną
- Róże karnawałowe
- Konfitura z gruszek i jeżyn z lawendą
- Egzotyczne lody ananasowe
- Ciasto cukiniowo-makowe
- Zielony sok z jabłek, kiwi i jarmużu
- Sałatka ziemniaczano-szparagowa z majonezem i limonką
- Agrestowe ciasto jogurtowe z płatkami owsianymi
- 3 sposoby na omlet
- Zawijany kulebiak orkiszowy z kapustą i wędzoną śliwką
- Ciasto kruche z rabarbarem i truskawkami
- Biszkopciki z galaretką malinową
- Pieczone placki ziemniaczane z łososiem
- Koktajle owocowe
- Czekoladowa kostka bez laktozy
- Omlet biszkoptowy z owocami na 3 sposoby
- Magdalenki na 2 sposoby
- Chlebki naan z gorgonzolą i figami
- Kanapki śniadaniowe
- Zielone kanapki na pieczywie razowym
- Makaron udon z kurczakiem hoisin
- Kulebiak z kapustą i grzybami
- Kluski ziemniaczane z sosem grzybowym
- Pasta z sosem tuńczykowym
- Błyskawiczne pierniczki
- Precel z łososiem
- Proste ciasto z truskawkami
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Dżem malinowy
- Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)