Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Marynujemy kapustę
W misce łączymy ze sobą olej sezamowy, czosnek przeciśnięty przez praskę i sos sojowy. Kapustę myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Smarujemy wcześniej przygotowaną marynatą, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2: Kroimy ogórka i jajka
Kapustę gotujemy na parze przez około 6 minut lub podsmażamy na patelni grillowej, aż liście zmiękną. Następnie przekładamy na półmisek. Jajka ugotowane na twardo kroimy na ćwiartki, z łososia formujemy małe gniazdka, a ogórka kroimy w cienkie słupki. Wszystkie składniki dodajemy do kapusty.
Krok 3: Przygotowujemy sos
W misce przygotowujemy sos. Jogurt mieszamy z posiekanym koperkiem, odrobiną cukru i sokiem z limonki. Sosem polewamy każdą połówkę kapusty, a następnie dekorujemy sezamem podprażonym na suchej patelni i posiekanym szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Palak paneer – szpinak z domowym twarogiem
Opcja dla tych, którzy szukają w kuchni wyzwań i cenią tradycję – domowej roboty twaróg podany z warzywami i ryżem.
Chachumbar – indyjska sałatka z pomidorów i ogórków
Świeże warzywa pokrojone w kostkę i wymieszane z aromatycznym dressingiem na bazie kuminu rzymskiego oraz kolendry.
Zupa miso z warzywami i tofu
Wystarczy 30 minut, żeby wyczarować smaki Japonii w swoim domu. Przygotuj zupę miso.
Warzywa stir-fry po tajsku
Stir-fry to nic innego jak metoda szybkiego smażenia warzyw. Są przez to chrupkie i zachowują więcej smaku. Spróbuj połączenia z ryżem i mleczkiem kokosowym!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tatar z łososia
- Stek wołowy z grilla
- Omlety ziołowe z nadzieniem z serka grani i łososia
- Musaka bułgarska
- Zupa pho z wołowiną
- Pudding ryżowy z kardamonem i sałatką z mango
- Tarta z morelami i kremem lawendowym
- Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą
- Naleśniki z pstrągiem i gruszką
- Rosół azjatycki
- Prosta zapiekanka z brukselką
- Pasta z awokado
- Pieczony kalafior z sosem tahini, granatem i pistacjami
- Nadziewane marchewki z ciasta francuskiego
- Różowe jajka z kremem chrzanowym
- Sałatka z buraków z miętą i serem
- Napoleonka waniliowa
- Domowy blok czekoladowy
- Kanapka z bekonem, sałatą i pomidorem
- Wegańskie nuggetsy z surówką i roślinnym sosem „serowym”
- Tortille z farszem z mięsa wegańskiego i pomidorów
- Wegańskie kiełbaski z sałatką
- Łosoś z glazurowanym buraczkiem i chrzanowym purée
- Schab ze smażonymi bananami
- Tort owocowy z bitą śmietaną
- Tarta z warzywami na patelnię
- Tort orzechowo-czekoladowy „Manhattan”
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Nalewka z głogu
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
641 dni temu
Sos świetny. Danie smaczne, sycące. Kapusta nie była gorzka (nawiązując do innego komentarza). Moim zdaniem kompozycyjnie nie wszystko pasowało do siebie - np. ogórek (który jest jednak wodnisty) nie do końca pasował
odpowiedz
2717 dni temu
Zrobione, super przepis. Tylko czy zawsze te zewnętrzne liście tej kapusty są gorzkie i jak się tego pozbyć?
odpowiedz
2745 dni temu
Mylisz się. :)
odpowiedz
2747 dni temu
przepraszam bardzo a ile ten przepis kosztuje ? bo wasze przepisy są raczej za drogie dla zwykłego zjadacza chleba ? do marketu nie idą ludzie zamożni , czy może się mylę ??
odpowiedz
2746 dni temu
Ludzie zamożni z pewnością mają kamerdynera, który robi za nich zakupy w Lidlu.