
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę
Sposób przygotowania:
KROK 1: ŚCIERAMY I DOPRAWIAMY WARZYWA
Ziemniaki i marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dowolnych oczkach. Starte warzywa doprawiamy do smaku solą i pieprzem i odstawiamy na ok. 10 minut.
KROK 2: SMAŻYMY PLACKI
Starte warzywa odciskamy z nadmiaru płynu. Na patelni rozgrzewamy olej. Ze startych warzyw formujemy w dłoniach okrągłe placuszki i smażymy z obu stron na średnim ogniu.
KROK 3: PODSMAŻAMY POMIDORKI
Pomidorki podsmażamy przez ok. 1 minutę na oleju, solimy do smaku i zdejmujemy z patelni.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Z cytryny wyciskamy sok, dodajemy do niego syrop klonowy, olej z orzechów włoskich, sól i pieprz i dokładnie mieszamy.
KROK 5: PODAJEMY PLACUSZKI
Rukolę myjemy, osuszamy i rozkładamy na talerzach. Ser wegański kroimy na kawałki i rozkładamy na listkach rukoli. Sałatkę skrapiamy dressingiem. Na talerze wykładamy placuszki ziemniaczano-marchewkowe i podsmażone pomidorki.
WSKAZÓWKA!
W tym przepisie najlepiej sprawdzą się ziemniaki mączyste.
Zobacz podobne
przepisy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (4)
903 dni temu
Wszystko wspaniale, tylko brakuje proporcji ;)
odpowiedz
892 dni temu
Pracujemy nad tym i niedługo składniki powinny wrócić na swoje miejsce. Bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi :)
351 dni temu
540 dni później a listy składników i ich ilości nadal brak ;)
249 dni temu
654 dni po zgłoszeniu i nadal składników brak 😂