Kuchnia polska - Burgery rybne - przepisy i pomysły:
Kuchnia polska
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Smakosze ryb ucieszą się z pewnością na samą myśl o burgerach rybnych. I choć trzeba przyznać, że w polskiej kuchni takie połączenie należy do rzadkości, to coraz większa kreatywność kulinarna sprzyja wprowadzaniu do naszych jadłospisów różnych nowości. Jeśli jesteście więc ciekawi, jak smakuje kotlet rybny, włożony pomiędzy dwie połówki bułki, z ulubionymi dodatkami, to sięgnijcie po przepisy Kuchni Lidla.
Przepisy na pyszne burgery rybne!
Aby przygotować burger rybny, czyli tzw. fishburger, nie potrzebujemy bardziej skomplikowanego przepisu aniżeli przepis na tradycyjny fast food. Burger z rybą zrobicie więc podobnie jak ten z mięsem, tyle że – zamiast typowego kotleta wołowego czy wieprzowego – smażyć będziecie jego rybną wersję. Przekonajcie się, jak łatwo i szybko, bo w niecałą godzinę, można przygotować burgery rybne – oczywiście z przepisami Kuchni Lidla. Dowiecie się również, w jaki sposób przygotować mięso ryby, by zrobić z niego kotlet.
Oto nasze pomysły!
- burgery z dorsza, łososia, leszcza albo karpia: burgery rybne z sałatką coleslaw
- burgery z karpia z konfiturą z czerwonej cebuli
- burger z sandaczem z sosem z kaparów
Dzięki takim wskazówkom Wasze fishburgery wzbudzą zachwyt całej rodziny i grona znajomych! Nie czekajcie dłużej i sprawdźcie sami, jak niecodzienny burger rybny potrafi urozmaicić tygodniowe menu.