
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
1. Mięso wkładamy do miski, dodajemy rozgnieciony czosnek, drobno pokrojoną czerwoną cebulę, dymkę i jajko. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.
2. Z przygotowanej masy formujemy wałeczki i następnie nadziewamy je na metalowe szpikulce do szaszłyków (możemy wykorzystać też drewniane patyczki do szaszłyków, ale wcześniej należy wymoczyć je w zimnej wodzie przynajmniej godzinę przed użyciem). Można też ulepić kilka mniejszych kulek i nadziewać je na szpikulec na przemian z kawałkami czerwonej cebuli, cukinii lub pomidorków koktajlowych.
3. Grillujemy ostrożnie, uważając, żeby mięso się nie przyklejało − można je delikatnie natłuścić, na przykład kawałkiem słoniny. Aby danie prezentowało się apetycznie, dobrze jest szybko obsmażyć kebaby na rozgrzanej patelni, a grillować je tuż przed podaniem – dla uzyskania odpowiedniego smaku dzięki żarowi węgla drzewnego.
4. Gotowy kebab podajemy z sałatką z pieczonego bakłażana lub sałatką ze świeżych ogórków z kwaśną śmietaną i czosnkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Lidl
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.

Lidl
Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!

Lidl
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Lidl
Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.

Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)