Kuchnia amerykańska - Sok - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Soki z warzyw i owoców
Fani soków uwielbiają je we wszystkich wersjach – owocowych, warzywnych, ale również tych mieszanych. Oczywiście, sok owocowy dla przeciętnego degustatora zawsze będzie miał przewagę pod względem smakowym nad sokiem warzywnym, bo zawiera naturalne cukry, czyli fruktozę, której nasze kubki smakowe są o wiele bardziej przychylne. Nie ulega jednak wątpliwościom, że to właśnie sok z buraka, marchwi czy też innych warzyw jest bogatszy w witaminy i minerały. Kompromisem w tej sytuacji bywa więc wybór soków mieszanych, w których składzie znajdzie się miejsce zarówno dla owoców, jak i warzyw.
Oddzielną kwestią jest ich sposób przygotowania. Jeśli marzy nam się sok z cytrusów – pomarańczowy, grejpfrutowy, z dodatkiem cytryny czy limonki – sprawa jest prosta. Wystarczy wyciskarka do cytrusów. Jak uzyskać sok jabłkowy czy marchewkowy? Tu z pomocą przyjdą takie sprzęty jak sokowirówka czy profesjonalna wyciskarka do soków. Bez względu na technikę ich przyrządzania Kuchnia Lidla przekonuje, że soków warto próbować pod każdą ich postacią.
4 najlepsze przepisy na soki w Kuchni Lidla
Jednoskładnikowe soki, takie jak sok pomarańczowy, grejpfrutowy czy jabłkowy, nie wymagają skomplikowanych receptur. Jeśli jednak zamierzacie zmieszać w napoju kilka owoców czy warzyw, to z pewnością przydadzą się wam sprawdzone przepisy, dzięki którym będziecie mieć pewność, że w efekcie uzyskacie smaczną kompozycję. Zaufajcie zatem Kuchni Lidla i sięgnijcie po przepisy na: