
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- wyciskarkę do cytrusów
- ostry nóż
- miskę
KROK 1
Wyciskamy sok z pomarańczy, grejpfruta i cytryny. Doprawiamy sokiem z limonki. Przelewamy do szklanki wraz z miąższem pozbawionym pestek. Kilka listków mięty rozgniatamy w dłoniach, nacieramy brzeg szklanki i wrzucamy do soku. Ozdabiamy gałązką świeżej mięty.
KROK 2
Pomarańcze oraz grejpfruty obieramy, filetujemy i kroimy na mniejsze cząstki. Przekładamy do miski i polewamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Dodajemy borówki amerykańskie. Sałatkę możemy wzbogacić o cząstki limonki lub innych owoców.
KROK 3
Imbir, pietruszkę oraz orzechy siekamy i dodajemy do owoców. Sałatkę polewamy miodem, oliwą z oliwek i doprawiamy do smaku chili. Wszystkie składniki mieszamy. Sałatkę wraz z dressingiem przekładamy do dwóch miseczek. Ozdabiamy listkami pietruszki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Świąteczne pierniczki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Przekąski sylwestrowe
- Boczek pieczony
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pieczona ryba po grecku
- Makowiec japoński
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Krokiety z mięsem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto marchewkowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Piernik świąteczny
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)