Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- wyciskarkę do cytrusów
- ostry nóż
- miskę
KROK 1
Wyciskamy sok z pomarańczy, grejpfruta i cytryny. Doprawiamy sokiem z limonki. Przelewamy do szklanki wraz z miąższem pozbawionym pestek. Kilka listków mięty rozgniatamy w dłoniach, nacieramy brzeg szklanki i wrzucamy do soku. Ozdabiamy gałązką świeżej mięty.
KROK 2
Pomarańcze oraz grejpfruty obieramy, filetujemy i kroimy na mniejsze cząstki. Przekładamy do miski i polewamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Dodajemy borówki amerykańskie. Sałatkę możemy wzbogacić o cząstki limonki lub innych owoców.
KROK 3
Imbir, pietruszkę oraz orzechy siekamy i dodajemy do owoców. Sałatkę polewamy miodem, oliwą z oliwek i doprawiamy do smaku chili. Wszystkie składniki mieszamy. Sałatkę wraz z dressingiem przekładamy do dwóch miseczek. Ozdabiamy listkami pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Pancakes z borówkami
Śniadanie w amerykańskim stylu musi być sycące, dlatego polecamy pyszne pancakes z borówkami i syropem klonowym!
Pieczone skrzydełka w pikantnym sosie klonowym
Kwintesencja kuchni w stylu amerykańskim - pieczone skrzydełka w doskonałym słodko-ostrym sosie.
Świąteczny kompot z jabłek i cytrusów
Bez niego nie ma prawdziwych świąt. Przygotuj z nami prosty, smakowity i aromatyczny wigilijny kompot.
Gorąca lemoniada
Pyszny, rozgrzewający napój herbaciany bogaty w witaminę C i wyjątkową miodową słodycz – najlepszy w chłodne dni!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierniki
- Domek z piernika
- Kapusta z grochem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wegańska ryba po grecku
- Ciasto na pierogi
- Sałatka gyros
- Błyskawiczne pierniczki
- Kompot z suszu z cytryną
- Świąteczne pierniczki
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sernik krakowski
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)