Kuchnia tajska - Ryż z warzywami - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Ryż z warzywami i mięsem
Ryż z warzywami to znakomita propozycja obiadu, również dla smakoszy dań mięsnych. Wystarczy przecież wzbogacić potrawę o ulubiony gatunek mięsa, aby całość prezentowała się smacznie i zdrowo. Najchętniej wybieranym mięsem w tym przypadku jest drób, dlatego też w większości przepisów występuje ryż z warzywami i kurczakiem. Uwierzcie na słowo lub przekonajcie się osobiście, że pieczone udka kurczaka z ryżem z warzywami i świeżą miętą z Kuchni Lidla smakują tak samo dobrze, jak wyglądają. A jeśli macie ochotę zainspirować się kuchnią azjatycką, to koniecznie spróbujcie ryżu z warzywami i kurczakiem curry albo ryżu z warzywami i kurczakiem po chińsku.
Ryż z warzywami bez mięsa
Z kolei wegetarianom powinna przypaść do gustu propozycja ryżu z warzywami bez dodatku mięsa. Bez względu na odmianę ryżu, jakiej użyjecie, taka potrawa na obiad zawsze będzie strzałem w dziesiątkę. Czy zatem zdecydujecie się na ryż basmati czy też parboiled, ważne po prostu, aby spożywać go z warzywami i odpowiednią mieszanką przypraw. Zwolennikom smaków kuchni Dalekiego Wschodu spodoba się z pewnością pomysł podania ryżu z warzywami i curry, a jeszcze lepiej ryżu z warzywami po tajsku i na dodatek z mlekiem kokosowym. Koniecznie wypróbujcie więc jeden z najpopularniejszych sposobów przyrządzania potraw w kuchni azjatyckiej, jakim jest smażenie. Ryż z warzywami z patelni to naprawdę smaczna propozycja obiadu. Sprawdźcie, co oferuje w tym zakresie Kuchnia Lidla.
Ryż z warzywami na patelnię
Przepisów na smażony ryż z warzywami z pewnością nigdy nie jest za wiele i z takiego założenia wychodzi również Kuchnia Lidla. Jeśli zatem poszukujecie sprawdzonych przepisów, według których ryż przyrządza się z warzywami na patelni, to nie możecie pominąć tych propozycji:
Pamiętajcie też, że koronnym daniem, wywodzącym się z Azji, jest ryż smażony z warzywami po tajsku, czyli warzywa stir-fry po tajsku, których koniecznie trzeba spróbować!