Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w paski. Dymkę kroimy na kawałki o długości 3 cm. Marchew obieramy i kroimy w cienkie słupki. Kapustę kroimy w cienkie paski. Czosnek drobno siekamy. Groszek czyścimy i kroimy na pół. Kiełki soi myjemy i dobrze osączamy. Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Anyż gwiazdkowy podsmażamy w woku na gorącym oleju przez 1 minutę. Dodajemy paprykę, marchew i kapustę i podsmażamy przez 3 minuty, mieszając. Doprawiamy cynamonem, imbirem, goździkami i zmiażdżonymi nasionami kolendry. Doprawiamy pieprzem do smaku i połową sosu sojowego. Dodajemy dymkę oraz czosnek i smażymy przez 2 minuty. Dodajemy połowę bulionu oraz sherry i gotujemy przez 3 minuty. Dodajemy groszek, kiełki soi i gotujemy przez 1-2 minuty. Potrawę zagęszczamy mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną sherry.
Doprawiamy sosem sojowym i sherry według uznania, podajemy z ryżem basmati.
Zobacz podobne
przepisy
Kurczak po marokańsku
Przekonaj się, że nawet bez tradycyjnego tadżinu można przygotować prawdziwego kurczaka po marokańsku.
Zapiekanka z kaszy gryczanej i cukinii
Prosta zapiekanka doskonała na przyjęcia i rodzinne obiady. Jej tradycyjny polski smak przypadnie do gustu każdemu.
Gnocchi z grzybami i brukselką
Pyszne kluseczki podane z zaskakującą kompozycją pieczarek, brukselki i przypraw oraz delikatnych kawałków mango.
Palak paneer – szpinak z domowym twarogiem
Opcja dla tych, którzy szukają w kuchni wyzwań i cenią tradycję – domowej roboty twaróg podany z warzywami i ryżem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Łosoś w warzywach na ostro
- Golonka na sposób azjatycki
- Makaron chow mein z wołowiną
- Wieprzowina z kapustą po chińsku
- Warzywa w tempurze
- Smażone klopsiki wieprzowe z surówką z warzyw i świeżym imbirem
- Sałatka z indykiem i marynowanymi burakami
- Sałatka szwajcarska z serem gruyère i orzechami włoskimi
- Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
- Raita z ogórków i bakłażana
- Rosyjska sałatka warstwowa
- Pity z falafelami
- Chili z indykiem
- Salsa z mango i awokado
- Pikantne curry z kurczakiem i ciecierzycą
- Lody wegańskie
- Vol-au-vent ze schabem i porami, w sosie pieczarkowym podawane z sałatą
- Syrop czekoladowo-kawowy
- Zielone krokiety z farszem ruskim
- Placuszki warzywne z pstrągiem i jogurtem
- Kalafiorowa zupa krem
- Fitciasto mandarynkowe bez mąki
- Szparagi na 3 sposoby
- Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
- Czekoladowy pudding z croissantów
- Pikantne smoothie z kaki
- Szpecle ze szpinakiem z serem
- 3 słodkie pasty kanapkowe
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Kuleczki z koziego sera
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
2272 dni temu
Daj w kuchni Lidla przepis ze składnikami, których nie ma u nas w Lidlu. Brawo! Swoją drogą Lidl ma w innych krajach w ofercie Sherry Tio Nico. Może by tak jednak to przemyśleć?
odpowiedz
2272 dni temu
Drogi Gościu, niektóre produkty pojawiają się w Lidlu akcyjnie przy okazji konkretnych tygodni tematycznych. Polecamy więc uważnie śledzić naszą ofertę. Dziękujemy również za Twoją sugestię i zachęcamy do podzielenia się nią poprzez formularz kontaktowy z osobami odpowiedzialnymi za kształt naszej stałej oferty produktów: https://www.lidl.pl/pl/Kontakt.htm
2606 dni temu
Co to jest sherry?
odpowiedz
2606 dni temu
Jest to napój alkoholowy, wzmocnione wino o zawartości alkoholu ok. 16-20%.
2272 dni temu
15-22%