
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w paski. Dymkę kroimy na kawałki o długości 3 cm. Marchew obieramy i kroimy w cienkie słupki. Kapustę kroimy w cienkie paski. Czosnek drobno siekamy. Groszek czyścimy i kroimy na pół. Kiełki soi myjemy i dobrze osączamy. Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Anyż gwiazdkowy podsmażamy w woku na gorącym oleju przez 1 minutę. Dodajemy paprykę, marchew i kapustę i podsmażamy przez 3 minuty, mieszając. Doprawiamy cynamonem, imbirem, goździkami i zmiażdżonymi nasionami kolendry. Doprawiamy pieprzem do smaku i połową sosu sojowego. Dodajemy dymkę oraz czosnek i smażymy przez 2 minuty. Dodajemy połowę bulionu oraz sherry i gotujemy przez 3 minuty. Dodajemy groszek, kiełki soi i gotujemy przez 1-2 minuty. Potrawę zagęszczamy mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną sherry.
Doprawiamy sosem sojowym i sherry według uznania, podajemy z ryżem basmati.
Zobacz podobne
przepisy
Kurczak po marokańsku
Przekonaj się, że nawet bez tradycyjnego tadżinu można przygotować prawdziwego kurczaka po marokańsku.

Zapiekanka z kaszy gryczanej i cukinii
Prosta zapiekanka doskonała na przyjęcia i rodzinne obiady. Jej tradycyjny polski smak przypadnie do gustu każdemu.

Gnocchi z grzybami i brukselką
Pyszne kluseczki podane z zaskakującą kompozycją pieczarek, brukselki i przypraw oraz delikatnych kawałków mango.

Palak paneer – szpinak z domowym twarogiem
Opcja dla tych, którzy szukają w kuchni wyzwań i cenią tradycję – domowej roboty twaróg podany z warzywami i ryżem.

Zobacz przepisy
na święta
- Gravlax z tartymi buraczkami
- Pasztet z dzika
- Ajerkoniakowy tort wielkanocny
- Muffinki wielkanocne
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Jajko pieczone w awokado
- Tatar z buraków z żółtkiem z mango
- Pascha
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Roślinny tort marchewkowy
- Sernik limonkowy
- Wytrawna babka z groszkiem i prosciutto cotto
- Babka kawowa
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Sernik na zimno
- Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach
- Czekoladowe babeczki wielkanocne
- Jajka po rosyjsku
- Tort czekoladowy z orzechami włoskimi
- Jajka zapiekane w szynce
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
2402 dni temu
Daj w kuchni Lidla przepis ze składnikami, których nie ma u nas w Lidlu. Brawo! Swoją drogą Lidl ma w innych krajach w ofercie Sherry Tio Nico. Może by tak jednak to przemyśleć?
odpowiedz
2402 dni temu
Drogi Gościu, niektóre produkty pojawiają się w Lidlu akcyjnie przy okazji konkretnych tygodni tematycznych. Polecamy więc uważnie śledzić naszą ofertę. Dziękujemy również za Twoją sugestię i zachęcamy do podzielenia się nią poprzez formularz kontaktowy z osobami odpowiedzialnymi za kształt naszej stałej oferty produktów: https://www.lidl.pl/pl/Kontakt.htm
2736 dni temu
Co to jest sherry?
odpowiedz
2735 dni temu
Jest to napój alkoholowy, wzmocnione wino o zawartości alkoholu ok. 16-20%.
2402 dni temu
15-22%